Filmpje: Zelf kussens maken voor je caravan of camper

Deze week is het Extreme Caravan Makeover week! Samen met urbans and indians en Telegraaf Vrouw Magazine toverden we caravan Willy om tot beauty en maakten we verschillende filmpjes, die tezamen een complete workshop caravan pimpen vormen. Doe je de hele week tegoed aan onze tips en tricks en alle caravan- en camper pimpelarij wordt een stuk makkelijker!

Vandaag staat in het teken van het bekleden of stofferen van je kussens. Hoe kun je dat nu op een simpele manier doen? Grofweg zijn er twee manieren: met en zonder naaimachine.

Met naaimachine

Kun je overweg met de naaimachine, maar zijn je skills niet helemaal toereikend? Kijk dan eens naar deze post over hoe je simpel caravan kussens maakt, gebaseerd op een bedovertrek. Kun je goed overweg met de naaimachine of heb je wel zin in een leermomentje? Blijf dan vooral kijken en open tot slot de pdf die je onderin deze post ziet. Aan de hand hiervan kun jij gegarandeerd profi kussens maken voor in je caravan.

Schermafbeelding 2014-07-22 om 21.06.32

Zonder naaimachine

Kun je totaal niet overweg met de naaimachine? Kijk dan ook zeker naar het filmpje. We laten je zien hoe je op zeer ludieke wijze, zonder naaimachine toch mooie kussens krijgt voor je caravan of camper. Een laatste alternatief vind je in deze post.

Schermafbeelding 2014-07-22 om 20.56.01

In het filmpje verwijzen we naar een uitgebreide beschrijving over hoe je kussens voor je caravan kunt maken, ‘the profi way’. Download hier de pdf.

UPDATE maart 2017

Op veler verzoek een truc om ook je ronde kussens in de caravan te bekleden (met dank aan Hennie Los).

Ronde kussens in caravan bekleden | Caravanity Ronde kussens in caravan bekleden | Caravanity 2 17200179_950421055057981_159753176_o Ronde kussens in caravan bekleden | Caravanity5 Ronde kussens in caravan bekleden | Caravanity 4 Ronde kussens in caravan bekleden | Caravanity 6

 

 

Liane van der Stelt deed het als volgt:

Patroon getekend op papier. Bovenkant en zijkanten van het kussen over getrokken op papier. Hoes genaaid met elastiek in tunnel aan de onderkant. Blijft prima zitten.

Marion Schuijt deed het zo:

Het oude kussenovertrek als basis nemen. Langs naden knippen (lostornen is teveel werk) en oude stof leggen op nieuwe stof. Wel iets ruimer uitknippen, zodat je goed kunt naaien.

 

Zet ‘m op! Toi Toi Toi! Succes!