Project Dethleffs #4: verf & vakantie

De laatste update over de Dethleffs stond alweer een tijdje geleden online. Inmiddels zijn we weer wat verder: de kast heeft een likje verf gekregen en we hebben onze caravan zelfs mee op vakantie naar Spanje genomen! Tijd voor weer een blog dus 🙂

Paars foutje

Zoveel te vertellen, waar te beginnen… Okay, in het voorjaar hadden we dus onze mooie nieuwe kussens en hoezen van NoFruit binnen gekregen. Volgende stap was dus om de kast in het midden van de caravan een mooie knalkleur te schilderen, a la Koos de Caravan. Dat moest een soort oud-roze kleur worden, maar bij het mengstation van de bouwmarkt kreeg ik toch keuzestress en heb ik in een opwelling last-minute voor lila gekozen. Aan de slag gegaan met alle tips van schilderguru Judith (vind je hier), en uiteindelijk zag het er dus zo uit:

Hoewel het schilderwerk goed gelukt was, was ik niet helemaal kapot van de kleur. Het viel een stuk paarser uit dan gehoopt en paste niet heel mooi bij het geheel. Daar baalde ik wel van, want zoals de meeste van jullie weten is het goed schilderen van een wandje in de caravan best een bewerkelijke klus – en dan heb ik het nog niet eens over het afplakken gehad ;). Toch heb ik een week later de knoop doorgehakt en samen met mijn man opnieuw geschilderd, deze keer in de kleur Happy Time van Renaulac. En de naam zegt het al: met deze kleur was ik dus wel happy.

Kleine kanttekening: Renaulac is niet het verfmerk die Judith in haar DIY schildertips adviseert, bij gebruik dus zelf goed inschatten of deze geschikt is voor jouw ondergrond.

Finishing touches

Het schilderwerk was voor nu wel het ‘grootste’ klusje dat we wilden doen voordat we op vakantie naar Spanje konden gaan. Daarna hoefden we alleen nog maar een paar puntjes op de i te zetten. Wat er door de nieuwe kussen en het schilderwerk bijvoorbeeld niet meer zo mooi uit zag was het gestoffeerde paneel bij de zithoek en het bed – deze hebben we destijds bekleed met een donkerblauwe stof maar die staat uiteraard niet heel mooi bij de lichte roze accenten die we nu hebben gekozen. Bij Kwantum vond ik een mooie, degelijke dikke stof die ik om de panelen heb gevouwen en met een tacker (een grote nietmachine) heb vastgemaakt. Weer netjes terugschroeven et voilà!

Verder heb ik nog een paar leuke knopjes gescoord bij de Xenos (kastjes) en Sostrene Grene (keukenkastjes), en een mooi vliegengordijn gemaakt van een kanten gordijn van Jysk. Aan de zijkant van de kast hebben we boven het bed het memobord SKÅDIS van Ikea opgehangen – hier kun je naar eigen keuze allerlei dingetjes aanhangen, zoals bakjes, clipjes en elastieken. Wij hebben hem als nachtkastje ingedeeld – een bakje voor onze brillen en telefoons, en een houder voor onze boeken en tijdschriften. Handig!

Op naar Spanje

En toen was het in juli alweer zover! Tijd om naar Spanje te rijden met onze sleurhut. We bezochten Pals, dat ligt aan de Costa Brava en in de buurt van Girona. Hoewel dit niet de eerste keer is dat we ermee op vakantie zijn geweest, was het wel de eerste keer dat we met onze kinderen gingen kamperen. Dus dat was wel even spannend. Van de treinzit konden we een mooi ruim bed maken waar onze oudste (3 jaar) haar eigen plekje kreeg, en waar we de jongste (1 jaar) later op de avond in zijn Deryan tentje naast legden. Dat ging meteen perfect dus daar waren we heel blij om.

Op deze vakantie namen we ook de Qlima mee die we mochten testen. Het werd in Spanje gauw 40 graden dus het was heel fijn dat we de caravan aan het begin van de avond even konden laten afkoelen. Toen ik de Qlima op social media postte, deed dat trouwens nogal wat stof opwaaien – niet iedereen is namelijk zo gecharmeerd van een airco op de camping. Eens: zo’n airco produceert natuurlijk wel een beetje geluid en dat is niet fijn als je hutje mutje op een camping staat. Gelukkig hadden onze Utrechtse campingburen er geen last van (hoi Moniek, als je dit leest!) en konden wij ‘s nachts lekker afkoelen.

Hoewel we aan de buitenkant nog niets gedaan hebben, hebben we toch ons best gedaan het daar ook gezellig te maken. Met een gezellig tafelkleedje van de HEMA, vlinder– en campingstoelen van de ANWB en de mooie hangmat die ik voor mijn verjaardag tijdens onze vakantie heb gekregen is het ons aardig gelukt het leuk aan te kleden. Het was heel erg gezellig om ‘s avonds buiten te zitten met een wijntje en een borrelhapje, en om ‘s ochtends fijn te ontbijten met het hele gezin. De alombekende ANTILOP kinderstoel van IKEA zorgde er voor dat ons kleintje ook gezellig mee kon tafelen.

En nu?

In mijn review over de Qlima vertelde ik al kort dat we onderweg naar huis flinke autopech hebben gehad in Zuid-Frankrijk. Hierdoor zijn we ruim 4 dagen gestrand op een camping. Dat was best schrikken met twee kleintjes en ook echt een vervelende ervaring. Wat het precies geweest is weten we nog steeds niet, maar we vermoeden dat onze auto toch niet zo’n goeie combinatie is met een caravan (in de bergen, bij 40 graden). Dus hebben we besloten de komende tijd geen verre reizen meer te maken.

Onze caravan doet inmiddels dienst als vakantiehuisje in Luxemburg, waar we een mooie jaarplaats op een camping hebben geboekt. In eerste instantie vooral door gebrek aan goede stalplaatsen hier in de buurt, maar eigenlijk is het heel leuk om de caravan op deze manier toch te kunnen gebruiken door het jaar heen. Het houdt niet op met de pech want onze voortent is inmiddels al ingestort door een zware storm op de camping – maar we gaan hem nu extra verstevigen voor de winter en met volle moed verder met kamperen.

In de zomer komt hij weer terug en gaan we kijken wat we er nog meer mee kunnen doen. Zo wil mijn man een vaste lattenbodem onder het bed gaan bouwen, en misschien zelfs de keuken eruit slopen zodat we een vaste plek voor de airco kunnen creëren en wat extra opbergruimte. De buitenkant is ook nog steeds een van onze wensen, en ons raam is nog steeds stuk dus daar moeten we ook nog iets mee (gelukkig nog steeds waterdicht!). Daarnaast staan de gordijntjes niet meer zo mooi bij alle vrolijke kleuren en zijn de rolgordijnen ook langzaam aan vervanging toe.

Genoeg te doen dus, maar voorlopig vooral lekker genieten van het winterkamperen. Hopelijk snel weer een nieuwe update!