Bouw je eigen caravan!

Bob is handig. Heel handig. En op een mooie dag vertelde hij aan Lisanne dat hij graag zelf een Teardrop-caravan wilde maken. Een teardrop caravan is een, de naam zegt het al, kleine druppelvormige caravan. Nadat hij veel contact had gehad op het Amerikaanse forum van Teardrops and Tiny Travel Trailers, bereidde hij alles tot in de puntjes voor. En dat het resultaat er mag zijn, zie je onderin deze post!

Strippen en vorm geven

Zijn eerste stap was het zoeken van een vouwwagen. Het onderstel van de vouwwagen wilde hij gebruiken als basis voor zijn eigen teardrop. Ze tikten er een op de kop voor de luttele som van 50 euro. Terwijl bij Lisanne het ongeloof toenam, dat hier ooit een caravan van gemaakt kon worden, hield Bob vol en stripte de vouwwagen tot op het blote chassis.

Op het geschilderde en aangepaste chassis werd een nieuwe houten vloerplaat gemaakt. Aan de hand van een schets van het Teardrop-profiel, werden de maten van de wanden overgezet op grote multiplex platen. Ineens kreeg de caravan vorm!

De aluminium buitenkant

Voor de bekleding van de buitenkant koos Bob voor aluminium. Dit is onderhoudsvriendelijk en makkelijk te verwerken met normaal gereedschap. Deplaten werden met aluminium hoekprofieltjes met de hand geplooid en bevestigd met rvs schroefjes. Tot slot werden alle randen goed dichtgekit met een flinke hoeveelheid butylkit.

De binnenkant

Na het zware opbouwwerk, was het tijd voor de binnenkant. De volledige inrichting werd zelf gemaakt. Kastjes, deurtjes, schuiven, planken… er zijn heel veel uren ingestopt. En daarna nog eens zoveel om alles mooi af te stellen en te schilderen.

Bob ging ook aan de slag met het electra: stopcontacten, leeslampjes, een radio en televisie werden geïnstalleerd. Alle bekabeling werkte hij weg in de bodem en wanden.

Klaar voor vertrek

Bob en Lisanne waren geen ervaren kampeerders, maar hebben de smaak inmiddels goed te pakken. Een weekendje weg met hun eigen Teardrop is pure ontspanning voor ze en inmiddels kunnen ze zich geen leven meer voorstellen zonder hun kleine huisje op wielen!

Teardrop maken | caravanity 3

Teardrop maken | caravan maken| caravanity 6Teardrop maken | caravanity 2

Teardrop maken | caravan maken| caravanity 5Teardrop maken | caravanity4

Teardrop maken | caravanity

Gerelateerde berichten