Selfmade Teardrop

Een iets andere caravan dan je van ons gewend bent, maar deze zelfgebouwde Teardrop is met zoveel liefde gemaakt dat we niet anders konden dan hem een plekje op Caravanity te geven.

Guido en Andrea uit Wermelskirchen (Nordrhein-Westfalen) kwamen na jaren tentkamperen tot de conclusie dat elke ochtend wakker worden op een leeggelopen luchtbedje hun rug niet veel goeds deed. Tijd voor een caravan met een goed bed, besloten ze. Echter kwamen ze er tijdens hun zoektocht al snel achter dat je voor een degelijke caravan vaak een behoorlijk bedrag neer moest tellen – dat was niet helemaal de bedoeling.

Niet lang kwam Guido een Teardrop caravan tegen, een (zelfgebouwde) lichtgewicht minicaravan. “Echt iets voor ons”, vonden Guido en Andrea. Hij ging in gesprek met de Duitse TÜV, kocht een eenvoudige autotrailer en ging ermee aan de slag. Als professioneel timmerman koos Guido ervoor de caravan grotendeels van hout te maken. Binnen kwam er uiteraard een lekker comfortabel bed, van alle gemakken voorzien.

Een week voor de eerst geplande trip naar Rüdesheim was de caravan klaar. Een hele leuke vakantie met veel positieve reacties van verbaasde medekampeerders. Want tja, een houten caravan, dat zie je natuurlijk niet elke dag!

Benieuwd hoe dat nou in zijn werk gaat, zo’n Teardrop bouwen? Check dan deze blogpost over Bob & Lisanne en hun minicaravan, gemaakt van een oude vouwwagen.