DIY Ananas kussen

Onze creatieve gastblogger Anuschka van Hipaholic heeft weer een leuke DIY voor ons gemaakt. Voor een stukje zomer in de herfst!

Schermafbeelding 2015-09-15 om 21.33.32

Het is alweer september, de scholen zijn begonnen en de zomer is alweer bijna voorbij…. maar niet helemaal!

Met dit leuke ananas kussen is het altijd zomer op de camping! Je kunt hem helemaal zelf maken! Hoe? Dat lees je hieronder!

Wat heb je nodig:

  • vintage deken bv van de kringloopwinkel
  • A3 papier
  • afbeelding van een ananas
  • naald, draad, spelden
  • schaar
  • vulling

Zoek een afbeelding van een ananas op internet (bv op Pinterest). Vergroot het beeld op de kopieermachine of op de computer als dat nodig is.

Print de afbeelding uit en trek deze eventueel over op een A3. Als je geen afbeelding kunt vinden, kun je deze uitprinten op A3 of vergroot deze tot A3 formaat.

Knip je sjabloon uit en zet het vast met spelden op de deken. Knip de ananas uit. Herhaal deze stap. Speld de twee uitgeknipte stukken aan elkaar.

Naai de twee stukken aan elkaar met een rijgsteek. Doe dit ongeveer 1 cm van de rand. Zorg ervoor dat je stukje open laat om de vulling erin te doen.

Als je de vulling in de ananas hebt gedaan, naai je het helemaal dicht. Natuurlijk kun je ook een naaimachine gebruiken als je er een hebt.

Schermafbeelding 2015-09-15 om 21.33.22

Hieronder vind je nog meer coole spullen om je caravan, tent of camper in tropische sferen te brengen en het zomergevoel vast te houden.

Schermafbeelding 2015-09-15 om 21.34.52

Rieten hanglamp House-Dressing,  Flamingo lichtsnoer Kitsch Kitchen, Palm kussen Etsy , Flamingo vliegengordijn Kitsch Kitchen, Decoratieve ananas Bijenkorf