Zo maak je een stapelbed

Soms krijg ik mails binnen en dan lees je direct het gemak waarmee de caravan is verbouwd. Ik citeer: “Even de keuken eruit, stapelbedje erin, ondersteuning hier en daar, gewicht zus, dakventilatortje d’r in, verwarmingsplaatje weet je wel, 1500W gebruiken op een 5A camping”. J.A.L.O.E.R.S.M.A.K.E.N.D. Dat is het! Wat lijkt het mij heerlijk als je er zo over kunt praten. Ik vind alles behalve het schilderen eigenlijk een mega-project. En het schilderen eigenlijk ook, maar goed…

Je raadt het al: Thijs Bertels kreeg deze Hobby Classic uit ’91 van zijn schoonouders en heeft het ding vol-le-dig verbouwd. En ja, uit zijn mail maak ik op dat hij dus een handige Harry is die zonder veel issues dit klusje heeft geklaard.

De keuken ging eruit, omdat ze het toch lekkerder vinden om buiten te koken (of bij minder weer gewoon lekker uit eten te gaan). Verder ging er een kast en een kachel uit en werd er een stapelbed (zie meer gedetailleerde foto’s en beschrijving onderin de post) voor de 3-jarige Bente toegevoegd. Qua gewicht heeft hij het bed kunnen compenseren met het weghalen van de keuken, kast en verwarming. En de caravan heeft meer stevigheid gekregen dankzij het stapelbed.

Het verven vond Thijs ook een flinke klus, maar hij haalde veel lol uit het aflakken. Je krijgt dan lekker veel resultaat van je werk.

Verder kwam er een ventilator, een luxe TV met dvd-speler en een verwarmingsplaat. Op de foto naast het trapje zie je de verwarmingsplaat staan. Thijs haalde ‘m bij de Praxis voor nog geen 90,-. De plaat verwarmt 12m2 en is helemaal stil en dat met een verbruik van 400w.

Kortom: Thijs is er klaar voor. Wel fijn: Thijs woont bij mij in het dorp. Weet ik in elk geval wie ik moet bellen als ik het even niet meer zie zitten ;-).

Caravan stapelbed maken | caravanity5

Caravan stapelbed maken | caravanity4IMG_5592IMG_5627IMG_5601 IMG_5316

IMG_5589

En de voor-foto’s:

Alle belangrijkste constructie-voorbereidingen voor het stapelbed

  1. Thijs liet een multiplex plaat op maat zagen als bedbodem en heeft deze met balkjes betimmerd.
  2. De bodem heeft hij op alle mogelijke plaatsen vastgeschroefd aan de bestaande kastjes van de caravan. Het stapelbed werd hier al super stevig van
  3. Voor extra stevigheid heeft hij twee balkjes aan de voorkant gemaakt die op de caravan vloer steunen. Deze balkjes ondersteunen de kastjes en het bed.

stapelbed maken in caravan | caravanity

stapelbed maken in caravan | caravanity8

stapelbed maken in caravan | caravanity5

stapelbed maken in caravan | caravanity3stapelbed maken in caravan | caravanity7stapelbed maken in caravan | caravanity6stapelbed maken in caravan | caravanity4

 

 

En de echte voor-voor-foto’s

IMG_4710 IMG_4713