Gedrocht Gekocht

Gedrocht gekocht, wonder gecreëerd… dat is de slogan van Stefan en Linda wanneer ze spreken over gepimpte Constructam Coral. Gered van de Zwarte Cross is hij liefdevol door de familie Beckers onder handen genomen en staat hij nu te shinen in het zuiden van ons land. Dit is sowieso een verhaal met een happy end!

Liefhebbers van vintage caravans herkennen het wel: ga je voor retro, dan kom je een hoop meuk tegen op Marktplaats. Stefan en Linda hadden hetzelfde probleem. Al snel hadden ze hun zinnen gezet op een mooie Constructam, alleen – deze was wat aan de dure kant, en dan ben je toch iets terughoudender met je verfkwast. Toch kreeg Linda dit schattige modelletje niet uit haar hoofd. Toen na lang zoeken dit doorleefde exemplaar op hun pad kwam besloten ze ervoor te gaan.

DRIVE OF SHAME

Dat de caravan niet meer in goede staat was wisten ze, maar dat ‘ie er zó slecht bij stond… Na wat onderhandelen ging hij voor nog geen €1000 mee naar huis. Helemaal van Groningen naar Zuid-Limburg, dat leverde wat bekijks op (niet op de goede manier).

Eenmaal thuis gingen ze meteen aan de slag. De caravan was vooral bedoeld als slaapplek, dus er werd gedacht aan twee goede bedden – een tweepersoonsbed en een stapelbed voor de kids. De vloer moest eruit want ook die bleek oud. Er werd geschuurd, gelast, gezaagd, gespoten en geschilderd. De moet zakte Linda soms letterlijk in de schoenen, want het lukte haar niet altijd om door al het werk heen te kijken. Maar toen de caravan eenmaal van de buitenkant mooi gespoten was (met dank aan de werkplek van Stefan) wist ze: dit gaat zo ontzettend mooi worden!

ORANJE BOVEN

Toen alle technische zaken beter op orde waren, was het eindelijk tijd voor de afwerking. De styling heeft Linda helemaal afgestemd op onze mooie Campooz luifel – alle kleuren en accessoires zijn er zorgvuldig op afgestemd (vinden wij heel leuk!). Het skylederen plafond pakte ze aan met krijtverf (zoals we hier adviseren), al het houtwerk met een goede traplak. Drie lagen zorgden voor een mooi en slijtvast resultaat.

DUIMPJE OMHOOG

Wat hebben ze hard gewerkt. Tijd om zichzelf en deze mooie Constructam letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten. Net op tijd voor de zomervakantie vertrokken ze trots naar de camping. Of ze nu onderweg weer werden nagekeken? Zeker weten, al kregen ze nu een stuk meer ‘duimpjes omhoog’ ;).