Pied-à-terre sur mer

Debby en haar gezin zijn strandmensen, maar wonen in het midden van het land. Tijdens de vakantie ontstond het idee: een pied-à-terre, een strandhuisje bij zee. Jammer alleen dat dat nét iets buiten hun budget was. Tijd voor plan B.

Plan B was een seizoensplek op hun favoriete camping in de duinen van Bloemendaal. Leuke festivalletjes op de camping, vossen en konijnen als huisdieren én de zee op loopafstand. In december hoorden ze dat ze de gelukkige eigenaar waren van een stukje duingrond, van eind maart tot eind november. De zoektocht naar de pied-à-terre op wielen kon beginnen.
Het werd een Burstner Holiday uit ’92. Een beige/grijze grauwe Burstner Holiday uit ’92 om precies te zijn. Type ‘je moet er even doorheen kijken’. Hij heeft twee zitgedeeltes waarvan 1 afsluitbaar met schuifdeuren: de ideale slaapkamer voor de twee meiden van 4 en 6 jaar oud.
Het klussen kon beginnen! De beige/grijze basis werd wit. Alle kastjes kregen nieuw sluitwerk, een wandje beplakt met een grafisch behangetje. Om het af te maken kreeg de ‘meidenkamer’ hippe stippen muurstickers, hing Debby  hier en daar posters op en kocht manlief een tweedehands Nespresso koffieapparaat voor in de caravan. Alle caravan kussens hebben een nieuw hoesje gekregen: hoera voor moeders met een naaimachine! En omdat de moeder van Debby nog stof over had, naaide ze ook in een handomdraai gordijnen voor de voortent. Graag geven we de buitenkant ook nog een fris mint groen kleurtje, maar voor nu zijn ze even uitgeklust.
Inmiddels staat de caravan in de duinen. De buitenruimte heeft een picknicktafel, gezellige lichtjes. Over een paar weken komt de hangmat en zetten we de zitzakken in de zon. Fijn, zo’n pied-à-terre aan de kust.
caravanity7
image1
caravanity4
caravanity
caravanity1image1 (1)caravanity11 caravanity10