Stoffen uitzoeken, mixen en matchen

Blogpost door Maartje Koning van Indehippekip.nl

Er wordt mij vaak gevraagd waar ik mijn stoffen vandaan haal. En dan zeg ik altijd: overal en nergens! En dat is eigenlijk ook zo. Ik heb op mijn werkkamer inmiddels 4 dozen vol met stoffen die overal vandaan komen: kringloop, marktplaats, internet, rommelmarkten. En dit zijn stoffen in allerlei soorten en maten: bloemenstoffen, vintagestoffen, meubelstoffen, gordijnstoffen.
Je kunt natuurlijk voor je caravankussens een stevige (vaak wat duurdere) meubelstof gebruiken. Maar ben je wispelturig en wil je toch na een paar jaar weer een andere bekleding? Gebruik dan gerust een iets dunnere (goedkopere) stof, je zit er tenslotte niet het hele jaar op. Ook geef ik graag als tip: wees creatief. Soms kun je een gordijnstof prima gebruiken voor de kussens of als een mooie sprei. Of gebruik de stof van een dekbedovertrek eens voor de gordijnen. Tafelkleden worden bij mij soms vernaaid tot kussentjes. Alles kan!

Hier wat handige adressen om je stoffen vandaan te halen:

Kwantum. Deze zaak heeft werkelijk waar tafels vol mooie stoffen voor een schappelijke prijs. Het zijn niet allemaal echte meubelstoffen maar prima te gebruiken voor je kussens en gordijnen.

Ikea. Jaarlijks komen er nieuwe collecties bij en vaak zijn ze ook op elkaar afgestemd. In mijn laatste project (stacaravan) ga ik mijn kussens bekleden met de stoffen Sommar 2016 en Kungslilja.

– Via Internet. Websites zoals de stoffenstunter.nl , stoffen.net of destoffenkraam.nl Vaak kun je een (gratis) voorbeeldstaaltje aanvragen

– Via Marktplaats. Zoek ook eens op vintagestoffen, retrostoffen, gordijnen, coupons.

– De kringloop en rommelmarkten! Kijk regelmatig in de bak met stoffen en snuffel goed tussen de gordijnen en de dekbedovertrekken. Je komt soms de mooiste stoffen tegen! Gewoon even goed wassen en klaar is kees.

– Speciale stoffenmarkten zoals het Stoffenspektakel.nl, de Stoffenbeurs.nl of Stoffencircus.nl Deze reizende stoffenmarkten gaan het hele land door en zijn gratis toegankelijk. Een waar walhalla voor de stoffenliefhebber.

– En natuurlijk de stoffenmarkt bij jou in de buurt. Is die er niet? Ga eens naar Utrecht (lapjesmarkt Breedstraat op zaterdagochtend), Amsterdam (maandag in de Jordaan) of de speciale Lappendagen in Hoorn, Bolsward of Enkhuizen (google even voor de exacte data).Caravan stofferen 3 | caravanity Caravan stofferen 2 | caravanity Caravan stofferen | caravanity Caravan stofferen 5 | caravanityCaravan stofferen 4 | caravanity