Wrap je caravan

Toen ik onze eerste caravan gepimpt had, was ik al zwaar gefrustreerd over de buitenkant. Ik besloot ‘m met masking tape te verfraaien, maar een duurzame oplossing is het natuurlijk niet. De kleuren vervagen en op een gegeven moment krult het tape er toch af. Toen onze tweede caravan kwam, besloot ik dat het toch echt anders moest. Er waren twee opties: spuiten/ schilderen of (deels) wrappen. Omdat ik graag een paar kleuraccenten wilde hebben die ik gebruikt heb aan de binnenzijde van de caravan, koos ik voor wrappen.

Dick van Topsign Reclame uit Lisse heeft ons onwijs goed geholpen. Nadat ik hem mijn eigen inspiratievoorbeelden stuurde en foto’s van de binnenkant van onze caravan, ging Dick aan de slag met het ontwerp. Hij kon precies de kleuren pakken die ik aan de binnenkant gebruikte en vertaalde heeft mijn voorliefde voor streepjes door naar de buitenkant. Uiteindelijk kreeg ik een paar ontwerpen waar ik uit kon kiezen en klaarde het team van Dick, de klus.

 

Wat kost dat nou?

Hieronder zie je het hele proces in stappen, maar ik snap dat je ook benieuwd bent naar het kostenplaatje. Want wat kost dat nou, een caravan wrappen? Het spreekt voor zich dat dit helemaal afhangt van wat je wilt. Wil je wat kleine losse elementen op je caravan, dan kan dat al vanaf €100,-. Wil je een klein deel van je caravan wrappen met een leuke print, denk dan aan een bedrag van €300,-. Wrap je de hele onderkant, reken dan op zo’n €600,-. En wil je helemaal los gaan, dan reken je op het dubbele hiervan. Mocht je een hele grote caravan hebben, dan gelden uiteraard weer andere prijzen. Maar heb je iets in gedachten, en zou je dit eens met een goede (en leuke) expert van gedachten willen wisselen,  geef het team van Topsign dan een belletje! Met het wrappen van je caravan kun je in elk geval precies doen wat je wilt!

 

Het hele proces in stappen

Dick deed verschillende voorstellen voor een ontwerp, maar uiteindelijk viel ik toch weer voor streepjes. Hij bedacht ook een slimme oplossing om de grijze onderkant weg te werken, want deze was er door de vorige eigenaar op geschilderd: een extra stickerlijn.

 

caravan wrappen | caravanity 9

Het selecteren van de kleuren

caravan wrappen | caravanity 14

Na goedkeuring van het ontwerp, werd de onderkant van de caravan helemaal ontmanteld en schoongemaakt.

caravan wrappen | caravanity 17

En rollen tegelijkertijd de ontwerpen uit de printer.

caravan wrappen | caravanity 15

Minutieus worden de stickers op de caravan geplakt. Elk hoekje wordt precies passend gemaakt. En omdat onze caravan niet glad is (bobbelige structuur) is het extra belangrijk dat alles goed strak op de caravan zit (anders komt er vocht onder bij regen). Je begrijpt: da’s dus vakwerk.

caravan wrappen | caravanity 12 caravan wrappen | caravanity 8

En na veel passen en meten heeft het team van Topsign Reclame ons caravannetje klaar. Je kunt je misschien voorstellen dat ik behoorlijk glunderde toen ik ‘m voor het eerst zag :-). Ben er giga blij mee!

caravan wrappen | caravanity 2caravan wrappen | caravanity 5

caravan wrappen | caravanity 4    caravan wrappen | caravanity 3

caravan wrappen | caravanity 6

En voor & na

IMG_8414 (1)  caravan wrappen | caravanity 1