Terugblik Caravanity Klusweekenden 2021

Maar liefst 5 volle Caravanity Klusweekenden hebben we het afgelopen jaar mogen organiseren voor alle enthousiaste caravan en camper bezitters. Op het Eikenveld op RCN de Jagerstee in Epe was het werkelijk ieder weekend een groot klusfeest. Zoveel geweldig leuke mensen, toffe caravans en campers en er werd keihard gewerkt. Allemaal voor dat ene doel ; je eigen ‘thuis’ op wielen om de mooiste vakanties mee te beleven.


Radboud en Judith zijn een ideaal duo om alle klussen te kunnen begeleiden. Waar Radboud een hekel heeft aan schilderwerk wordt Judith daar juist heel gelukkig van. Van alles waar schroeven en zagen in gezet kunnen worden krijgt Judith de rillingen – hier is Radboud juist helemaal in z’n element.

De Caravanity Klusweekenden zijn ontstaan vanuit het idee om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk klusmeters te kunnen maken. Dat kan alleen maar behaald worden als er voldoende gereedschap aanwezig is, ruimte om je hele interieur eruit te gooien zonder dat iemand je raar aankijkt, dat je iemand hebt die met je mee kan denken en je kan adviseren, je niet hoeft te koken en vooral dat je even geen kinderen om je heen hebt die je afleiden. En niet te vergeten; goed weer! (laten we daar dit afgelopen jaar ook gigantisch mee geboft hebben)

Waar Judith 3 jaar geleden begon met 4 klusteams, eindigden we in september met een editie van 14 klusteams. En niet alleen door de enorme populariteit van het pimpen van caravans en campers, maar ook door alle mond tot mond reclame van voorgaande enthousiastelingen, groeit het Klusweekend zo hard.

De een trok zijn eerste blik primer open tijdens het klusweekend, de ander zette de puntjes op de ‘i’. Alles is mogelijk – het bouwen van een (stapel)bed, het repareren van (oude) lekkages, behangen, schilderen en vloeren leggen. Maar niet alleen het interieur, ook het exterieur kan compleet worden verfraaid. De buitenkant schilderen, een buitenkeuken bouwen, serviceluik inbouwen. Het is zo gek niet te bedenken. En met het oog op de veiligheid van je caravan, uitgaande van het gewicht, balans en stevigheid, is het fijn om doordacht aan de slag te gaan.

En echt serieus, wat was het enorm gezellig! Ieder weekend weer! Zulke leuke mensen, die vibe, de sfeer. Geweldig!
Voor nu moeten we het echt even doen met de foto’s, hopen dat de winter heel snel voorbij gaat en straks in het voorjaar van 2022 gaan we weer volop aan de slag met een lach.


Bedankt iedereen die heeft deelgenomen aan het Caravanity Klusweekend! En graag tot ziens in 2022. Kijk op www.klusweekend.nl voor de data.

Hieronder volgen enkele foto’s van de eindresultaten. Ingrid haar Eriba Triton die de finishing touch kreeg en nu helemaal af is. Wat een plaatje! Astrid friste haar Avento compleet op; in deze caravan werd er keihard gewerkt tijdens het Klusweekend maar vooral ook heel veel gelachen. Ten slotte Joske en Jan-Peter; zij hebben met zoveel toffe details en een prachtige vinylvloer hun Fendt een make-over gegeven. Hun kastknop ‘probleem’ werd perfect opgelost tijdens het Klusweekend, dankzij de juiste materialen. Omdat er nog tijd over was heeft Joske de deur ook nog een mooie kleur gegeven.