Winterse survival

December is een leuke en gezellige maand, maar de dagen dat er geen ‘verplichtingen’ zijn is het heerlijk om de stilte van de natuur op te zoeken en het jaar eens te overdenken. Wil je jouw natuurbezoekje naar een next level trekken, dan neem je natuurlijk je caravan of camper mee. Gewoon even een paar nachtjes (letterlijk) uit je comfort zone en genieten van niks, maar eigenlijk alles. Van een boswandeling, een warm kampvuur bij terugkomst, chocolademelk met slagroom en vroeg onder de warme wol met een goed boek. Breathe in and breathe out.

Om je een beetje op weg te helpen heb ik hieronder winter-camping tips gezet en een paar musthaves om het jezelf extra aangenaam te maken tijdens jouw winterse survival J. Heb jij nog kampeer- of uitrustingtips? Zet ze gerust in de comments.

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-26-55

De musthaves

Wakker worden met een rode neus van de kou en dan wolkjes uitblazen in de caravan… da’s leuk. Maar koud zijn tot op het bot kan je trip helemaal verpesten. Hoe mooi het buiten ook is. Deze vijf warmhouders en –makers, zorgen ervoor dat je zeer aangenaam het winterse avontuur aan kunt gaan.

 

Stanley thermoskan

Eentje waar je jaren mee vooruit kunt. Dikke bonuspunten voor het stoere uiterlijk. Verkrijgbaar in veel maten.

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-30-14

EHBK (Eerste Hulp bij Kou)

Als je een uurtje in de winterzon stil zit, dan kan die kou zo irritant doortrekken tot op het bot. Er zijn super handige hand- en voetenwarmers die jou instant warmte geven.

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-31-09

Thermisch ondergoed

Voor elke dag een setje extra warmte onder je normale kleding. Investeer eenmaal in een goede set en je hebt er zeker vijf jaar plezier van!

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-31-46

Stoofpotje op het kampvuur

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-32-01Alles kan zo de pan in en terwijl jij geniet van warme glühwein voor het kampvuur, doet deze Dutch oven het werk.

 

 

 

 

Warme voetjes

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-32-35

Van slaapzakjes voor je voeten tot een slof met een lekkere stevige rubberen zool zodat je er ook mee naar de douches kunt slenteren.

 

 

 

De mooiste winter kampeer plekjes

De Bekhofschans in Boijl (Friesland)

Stel je voor. Je bent lekker warm aangekleed, zit op een relaxte campingstoel in een horizontaal standje, dekentje erbij, glas rode wijn, wat lekkere kaasjes en je kijkt naar miljoenen sterren boven je hoofd. Op het prachtige kampeerterrein van de Bekhofschans is de lichtvervuiling minimaal, waardoor dit een van de weinige plekken in Nederland is waar je zoveel sterren kunt zien. Een waanzinnige ervaring!

 

De Klashorst in Diffelen (Overijssel)

Op dit prachtige natuurkampeerterrein kun je zelf je tentje, caravan of campertje neerzetten, maar ook kiezen voor iets meer comfort van bijvoorbeeld een trekkershut. Extra fijn voor de winter: er is een kleine mobiele sauna en hottub die je kunt reserveren!!!!!

 

Natuurkampeerterrein Borger (Drenthe)

Logeer bij de boswachter en slaap tussen gigantische sparren van de Hondsrug. Op pad gaan met de boswachter is een mogelijkheid en er is een vuurhut op de camping.

 

Natuurkampeerterrein de Vlagberg (Noord-Brabant)

Heide, bossen, boererijtjes, vennen en graslanden. En als je goed luistert hoor je de schapen en Schotse hooglanders grazen. Er is een overdekte vuurplaats op de camping en de plaatsen zijn zo groot, dat je volop kunt genieten van alle rust.

 

Natuurkampeerterrein Morgenrood in Oisterwijk (Noord-Brabant)

Bevroren vennen, reetjes die voorbij hupsen, heerlijke boscafé’s en een geweldige dorpskern met leuke winkels en restaurants. En dan is de camping ook nog eens prachtig opgezet: open, mooie bebossing en uiteraard is er een vuurplaats om op te warmen.

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-40-14