Van minibus tot camper

Sabine zag alle gepimpte caravans op deze website en twijfelde geen seconde. Haar busje moest ook op Caravanity.  En natuurlijk doen we dat: busjes, stacaravans, tenten… het is allemaal welkom als het gepimpt is.

Sabine vertelt: ‘In augustus 2014 hebben we een Fiat minibus uit 1988 gekocht die al was omgebouwd tot camper. De basis was dus al aanwezig. Aan mij de taak om het busje naar onze smaak om te toveren. Helaas heb ik geen foto’s gemaakt hoe hij er uitzag voordat ik er aan begon. Dus alleen de na foto’s hier.

Camper gepimpt | Caravanity

Mijn vader heeft mij geholpen met zaagwerk in de buitenkant van de bus. Daar hebben we allereerst een aansluiting gemaakt op de watertank zodat we die van buitenaf kunnen vullen, dat moest anders met emmers water binnen. De onderkant heb ik afgelopen jaar geverfd met een blauwe metaalverf.

De binnenkant heb ik eerst helemaal wit en lichtgrijs geverfd. Gordijntjes waren niet nodig omdat er overal horren en verduisteringsgordijnen zitten, maar ze maken het wel wat gezelliger. Kussens opnieuw bekleed met donker grijze meubelstof.

Nieuw vloertje gelegd, er lag blauw zeil in. Ik heb ’n nieuwe tafel gemaakt op losse poot. Deze maakt deel uit van het bed. Het bed is 160 breed bij 180/200 lang. Lekker ruim dus. Daar heb ik een dekmatras passend op gemaakt en sla je dat half op dan kan de tafel opgezet worden.

Camper _ gepimpt | caravanity Camper gepimpt 2 | Caravanity

De kastenwand bestaat uit links een hangkast, bovenin 2 kleine kastjes en rechts een kast met 3 planken waarin al de keukenspullen en voorraad kunnen.

Het toilet heb ik verstopt in het kastje rechtsonder. Daar hebben we een la van gemaakt zodat de portipotti makkelijk uitgetrokken en weer verstopt kan worden.

Ik heb wat paarse accenten gebruikt in de vorm van stickers op de kast, de koelkast knalpaars geverfd in hoogglans en de autostoelen hebben een nieuwe hoes gekregen met veel kleurtjes waaronder paars.

Camper gepimpt | caravanity 3 Camper gepimpt | caravanity 4

Het keukenblok heb ik uit elkaar gehaald, de koelkast deed het niet op 12 volt. Hij was verkeerd aangesloten. Verder werkt die op 220V en op gas. In de hitte werkt hij nog het best op gas.

Naast de koelkast heb ik twee latjes geplaatst waarin je een dienblad kunt schuiven.

Boven het keukenblok heb ik een kruidenkastje gemaakt waarin tictacdoosjes passen. Ik houd van koken en ook op vakantie heb ik zo al mijn kruiden bij me zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Nog een nieuwe kraan gemonteerd. Via marktplaats vond ik een glazen afdekplaat voor het gascomfort. Achter de bijrijderstoel was net genoeg plaats om een schoenenrekje te maken.

Camper gepimpt | Caravanity 7 Camper gepimpt | Caravanity 6 Camper gepimpt | Caravanity 5