Pimpelarij in de winter

Marlous van @woonmetlef heeft echt lak aan het zogenaamde ‘kampeerseizoen’. Midden in de winter, tussen wat restjes sneeuw, zet zij haar sleurhut klaar om toffe foto’s te maken. Maar Marlous is dan ook wel een professional aan het worden, qua caravan pimpelarij. Ze is inmiddels bezig met haar derde caravan!

‘Na jarenlang met de caravan op vakantie te zijn geweest, kwam er het moment dat ik de wereld van het caravan pimpen ontdekte! Mijn eigen caravan mocht natuurlijk meteen een metamorfose ondergaan. De basis was al wit, wat veel werk scheelde. De kastdeurtjes werden geel, er kwamen nieuwe deurknoppen en gordijnen en ik veranderde de verouderde Adria in een hippere variant.

Toen ik vorig jaar startte met mijn eigen bedrijfje in opgeknapte vintage meubels en woonaccessoires, kon ook een vintage caravan niet achterblijven! Het werd een IT uit 1983. Er was mij al iemand voor geweest die hier en daar wat had opgeknapt, maar naar mijn idee veel te donker en extreem. Eerst werd de caravan dus helemaal leeg gehaald en kaal geschuurd om vervolgens het langzaam laag voor laag weer om te toveren in een prachtig exemplaar. Ik heb veel gebruik gemaakt van de materialen van de Kwantum. Zowel de WOW verf in de mooie mint-kleur als het geometrisch behang vond ik erg goed passen in deze caravan. Ik heb gekozen voor een zwart/witte keuken en dat heb ik ook in de kledingkast terug laten komen. Één van de keukenkastjes heeft schoolbord plakplastic waardoor je leuk kan variëren met verschillende teksten. Ook de toiletruimte onderging een metamorfose en zo was deze oude caravan van alle gemakken voorzien. Toen ik hem te koop zette, werd er meteen veel en enthousiast op gereageerd. Voor mij reden genoeg om meteen weer op zoek te gaan naar een nieuw exemplaar. Ondertussen is deze IT caravan verkocht en staat er nu een wit/blauwe Knaus uit 1979 op mij te wachten….’

Mint caravan | Caravanity 1 Mint caravan | Caravanity 4

Mint caravan | Caravanity 2

Mint caravan | Caravanity 3Mint caravan | Caravanity 8

En het zitje aan de achterkant, dat omgebouwd wordt tot bed. Let ook even op de super handige klamboe.

Mint caravan | Caravanity 9Mint caravan | Caravanity 5Mint caravan | Caravanity 6 Mint caravan | Caravanity 7