Ontwerpwedstrijd: win een kussenset met je eigen design!

Heb jij altijd al je eigen stof willen ontwerpen, om deze vervolgens op jouw bank in je caravan, camper of buitenhuisje te laten shinen? Dan is dit jouw kans! Nofruit, bekend van de allermooiste maatkussens, en Caravanity organiseren een ontwerpwedstrijd om jou die kans te geven.

 

(foto’s: Indehippekip.nl en pipowagenaanzee.blogspot.nl)

Doe mee

Meedoen is simpel, maar we vragen wel wat van je creativiteit. Hier vind je een werkblad dat je kunt downloaden. Op het A4’tje kun je helemaal los gaan binnen het aangegeven kader van 15x15cm. Teken, knip, plak, schilder of ga –als je er thuis in bent- meteen met een grafisch programma aan de slag. Stuur (een foto of digitaal bestand van) het werkblad met jouw creatie op naar [email protected] voor 6 juni 2017.

Team Zilverblauw, Nofruit en Caravanity vormen de eerste jury op 9 juni, daarna kiezen de Caravanity vrienden op 16 juni een uiteindelijke winnaar. De winnaar krijgt een kussenset met zijn/haar eigen dessin twv €350,-. En wie weet is het ontwerp zo briljant dat we het op meer producten gaan voeren!

 

Tips & Tricks

Goede patronen zijn een lust voor het oog. Ik kan er zelfs blij van worden, van mooie repeterende patronen. Maar het is tegelijkertijd een uitdaging om te maken. Om je een beetje op weg te helpen heeft Casper van Ontwerpbureau Zilverblauw een aantal tips voor je.

‘Voor onze Zilverblauw productlijn ontwerp ik regelmatig patronen. Onder meer voor posters en dienbladen (zie voorbeelden). Maar ook voor onze succesvolle behang designs die je misschien wel eens voorbij hebt zien komen?

(scroll verder naar beneden voor veel inspiratie en tips)

 

Tips van Casper

– Begin met een idee, maak enkele schetsen en werk het daarna steeds gedetailleerder uit.

– Probeer het simpel te houden, gebruik duidelijke/eenvoudige vormen en lijnen. Maak de lijnen niet te dun.

– Ook voor de kleuren geldt, niet overdrijven! Zelf houd ik het graag bij één of twee kleuren.

– Houd het grote geheel in de gaten. Soms helpt het om je ontwerp even te kopiëren en aan elkaar te plakken. Dan krijg je al een beter idee van het eindresultaat.

– Logisch natuurlijk, maar zorg ervoor dat je patroon aan alle kanten goed aansluit, dus dat je de ‘overgangen’ niet ziet. Dit valt nog niet mee.

– Als je klaar bent zou je het ontwerp nog wat kunnen verfijnen. Dat kan door onnodige elementen weg te laten waardoor je ontwerp wat rustiger oogt.

– Probeer nog wat te variëren met wat andere kleuren/tinten en kies uiteindelijk je sterkste ontwerp.

– Een goed patroon loopt naadloos in elkaar over en vormt één geheel! Kopieer het werkblad een paar keer en leg alles naast en boven elkaar. Dan zie je meteen of alles goed aansluit en of jouw patroon ook ‘werkt’ op een groter oppervlak.

Onze ontwerpen zijn vrij strak en grafisch zoals je kunt zien. Maar het kan natuurlijk zijn dat je júist een druk, chaotisch en kleurrijk patroon wil maken, ook prima natuurlijk! Uiteindelijk is het belangrijk dat je iets creëert wat bij jou past. Iets wat jíj mooi vindt en wat je zelf zou kopen als het in de winkel zou liggen. Heel veel succes!’

 

Meer inspiratie

Naast de tips van Zilverblauw inspireren we je ook graag met een aantal bekende patronen. Orla Kiely is bijvoorbeeld een ontwerpster die een heel simpel, maar ijzersterk en herkenbaar patroon heeft omgetoverd tot een imperium met honderden producten. Google maar eens op Orla Kiely products.

    

Meedoen?
Helemaal enthousiast en sta je te popelen om aan de slag te gaan? Print het werkblad uit en ga los. We zijn super benieuwd naar jouw creatie.

 

Deelname voorwaarden

Alle inzendingen worden eigendom van Nofruit en Caravanity. Het staat hen vrij om een ontwerp commercieel verder te brengen. De ontwerper wordt hier wel over geïnformeerd.

De gewonnen prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld

De winnaar krijgt speciale aandacht op onze (sociale) platformen

Door deel te nemen ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden