Van caravan naar strandhuisje

Cora stuurde haar caravan in en ik viel meteen voor de bonte, gezellige mix van printjes. Ze vertelt:

‘Als kind vond ik het al geweldig om te kamperen. Nu met mijn eigen gezin met drie kinderen vind ik het nog net zo leuk. De afgelopen jaren gingen we op pad met onze tunneltent, maar voor dit jaar zijn we overstag gegaan om een caravan te kopen!  Toch even wat meer luxe. Al snel liepen we tegen deze oude Burstner aan. Ik zag er meteen mogelijkheden in! Eigenlijk zag hij er heel keurig uit, als je van roze en oubollig houdt.
Geïnspireerd door foto’s die ik weleens voorbij heb zien komen,  ben ik aan de slag gegaan om van de caravan ons eigen gezellige strandhuisje te maken. In huis houd ik ook van stylen en klussen,  maar het leuke van een caravan is dat je volledig je gang kan gaan met kleurtjes en printjes!
Wat heb ik gedaan?
Allereerst zijn de kussens opnieuw bekleed. Daar moet ik mijn moeder voor bedanken. Ik heb alleen een klus gehad aan het uitzoeken van de stoffen. Ik heb gekozen voor neutrale kleuren,  maar heb het speels gemaakt door verschillende patroontjes met elkaar te combineren. Iets wat de verkoopster niet helemaal kon begrijpen. Ook de gordijnen zijn vernieuwd,  met weer een ander patroontje.
Enkele muren heb ik behangen. Een muur rustig en een muur wat opvallender. Bij het stapelbed,  wilde ik een soort kinderkamer gevoel creëren en heb ik voor stippenbehang gekozen.  Gewone behanglijm werkte niet voldoende, de truc is behangrandenlijm.
Verven vond ik niet nodig,  want de basis was al licht. Ik heb wel het behang en stofkleuren een beetje aangepast aan het iets romigere wit van de caravan. Zo past het mooi bij elkaar.
Ook ben ik nog aan de slag gegaan met washi tape en andere gekleurde tape. Dit geeft meteen een leuk effect!  De boven of onderrandjes van de deuren,  maar ook een paar accenten op het laddertje van het bed.
Op de vloer heb ik een nieuw stuk vinyl gelegd. Volgens de tip op deze site. Met A4tjes heb ik een mal op de vloer gemaakt en deze heb ik overgetrokken op het nieuwe stuk. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat het goed zou komen, maar het is gewoon gelukt!
En uiteindelijk bereik je natuurlijk een hoop met accessoires. Alles hangt of zit vast en is niet te zwaar. Ik vond het heel leuk werk en wie weet ga ik het nog eens vaker doen!  Heerlijk om nu ons eigen strandhuisje mee te kunnen nemen!

En nog even een voor-foto…