Flo de Caravan

Deze mooie vintage Millard caravan uit 1978 komt helemaal uit Australië. Karen uit Victoria, is de gelukkig eigenaresse. Samen met haar gezin greep ze de coronatijd aan om hem helemaal op te knappen. En wat een prachtige, vrolijke caravan is dit geworden!

Zoals bij zovelen, moest eerst de wederhelft overtuigd worden om te gaan kamperen. De man van karen zag het kamperen namelijk nog niet zo zitten. Karen zelf heeft het daarentegen met de paplepel meegekregen. Als kind reisden zij en haar ouders urenlang met de auto om ergens met de tent te kamperen.Maar ze al het ook nooit meer vergeten dat ze de caravan van haar grootouders leenden en samen naar Queensland gingen.

Nostalgie

Ze heeft altijd gehoopt zo’n zelfde caravan terug te vinden – het liefst met dezelfde geur zoals ze zich die nog herinnert uit haar jeugd. En toen kwam ‘Flo’ op haar pas. Op het eerste oog zag de verkoopadvertentie zag er goed uit en het leek erop dat de caravan maar een kleine opfrisbeurt nodig had. Maar toen ze de caravan van dichtbij zagen, werd het meteen duidelijk dat een flinke make-over geen overbodige luxe zou zijn.

De hele daklijn zat vol met houtrot en schimmel – gelukkig kwamen ze daar op tijd achter want anders was de hele caravan op den duur sowieso ingestort. Gelukkig was de caravan verder wel heel stevig en vrij van roest. Maar na de eerste reparaties kwam er al snel weer een tegenslag – na een flinke storm ontdekten ze druppeltjes boven het bed. Ze hadden geen idee waar het vandaan kwam. Frustrerend, want hierdoor moesten ze de renovatie ook een tijdje stilleggen. Uiteindelijk bleek het een roestend schroefje in het hefdak… wie had dat gedacht.

Zeegras & roze

Daarna ging de renovatie van Flo volle kracht vooruit. Karen houdt ervan om dingen te organiseren en slim in te delen, dus ze vond het prachtig om zoveel mogelijk uit zo’n kleine ruimte te halen. Qua styling heeft ze gekozen voor een lichte, witte basis met natuurlijke elementen zoals zeegras (ze is inmiddels al de tel kwijt geraakt hoeveel zeegras accessoires ze voor de caravan gekocht heeft). Daarnaast voert roze de boventoon.Het kan overigens heel goed zijn dat Flo er inmiddels weer een beetje anders uitziet: Karen vindt het geweldig om de caravan af en toe te restylen of om nieuwe items te scoren.

Flo heeft haar eigen speciale plek in de achtertuin, die vaak wordt gebruikt voor logeerpartijen met een vuurplaats – lekker knus. Gaat ze mee op stap, dan trekt ze zeker de aandacht met al die matchende roze items. Flo heeft zelfs een eigen mascotte: de flamingo!

Karen heeft een paar mooie foto’s met ons gedeeld voor bij dit blog, maar houdt ook een blog bij namens Flo. Meer vrolijke plaatjes zien? Check dan @flo_the_caravan!