Kip lekker

Hoe herkenbaar: je boekt een huisje en op het moment dat je er zit is het hopeloos weer, terwijl het de week ervoor en erna prachtig is. Suzanne en haar gezin vonden dat dat anders moest kunnen. En bij het zien van een prachtige retro caravan op de snelweg, viel het kwartje: met een caravan heb je deze vrijheid… Na twee dagen Caravanity bekijken werd het enthousiasme alleen nog maar groter en gelukkig was dat bij haar man precies hetzelfde. Marktplaats werd naarstig afgespeurd en ze vonden een Kip Greyline uit 1994. Met stapelbed voor de kids en een toilet, want dat waren de belangrijkste eisen.

Omdat de basis van de caravan al wit met licht grijs was, besloot Suzanne eerst maar eens de aankleding  onder handen te nemen. Schilderen kan immers altijd nog. Ze maakte een moodboard in het thema groen/cactus/botanisch en ging daarna aan de slag. Alle frontjes werden beplakt met houtfolie van een bouwwinkel en er werd lekker veel gestoffeerd met verschillende stoffen. Het keukentje, tafel en de binnenkant van het toilet werden wit geschilderd en ook alle accessoires passen helemaal in het thema.

Van de rondzit werd een vast bed gemaakt. Dit slaapt veel lekkerder en mochten ze toch nog ooit een rondzit willen, dan kan dat. Ze bewaarden alles.

Het toilet werd behangen met behang van Karwei, het badmatje is van Ikea. De gouden wc rolhouder van Sissy boy en de gouden knopjes van House Doctor.

Tot slot werd er een nieuwe vloer in gelegd. Novilon Prima Klassiek Eiken. De vloer is 2m breed en kon dus mooi in de lengte gelegd worden. Dit deden ze met de papier methode.

En nu hop, op vakantie. Kort geleden draaiden ze proef in Bloemendaal aan Zee. Een groot succes natuurlijk, dus die seizoensplaats zal er ook wel komen.