Kwistig kwasten en behangen

‘Hij is klaar! Dit is dus onze Fendt Joker uit 1987’, zo begon het berichtje van Judith Vocks. En wat een prachtig reispaleis is het geworden!
Er is behoorlijk aan gesleuteld: de man van Judith verwijderde de natte cel en maakte er een bankje met klepdeurtjes voor in de plaats. De plank erboven werd gemaakt van een oude zijwand (ik hou van dat hergebruik!). En van de deur maakten ze legplanken voor in de kast. Toen werd de rest nog even onder handen genomen: de vloer werd verstevigd, er kwam een permanent bed en uiteraard werd er kwistig op los gekwast. Al het bladwerk kreeg bovendien nog een laag parketlak om schade te voorkomen (heel slim).
Mijn man heeft de natte cel verwijderd en er een bankje met klepdeurtjes voor in de plaatsgemaakt. De plank erboven is gemaakt van de oude zijwand. Van de deur hebben we legplanken gemaakt in de kast. De vloer had wat kuilen dus die is ook verstevigd.
De grote ronde zit blijft permanent bed. Het stapelbed kan wel als zitje gebruikt worden. De groene verf op deur en lade is krijtverf. De vloer is vinyl en alle bladen zijn met parketlak overgeschildert om schade te voorkomen. En Judith deed haar eerste behang-ervaring op. Dat ze daar nogal trots op is, snap ik helemaal. Het ziet er echt fantastisch uit en maakt de caravan helemaal eigen. Een beetje Portugees zelfs, zo met die tegels…