Mediteraanse schone

Een mega make-over. Dat onderging onze nieuwe aanwinst, een Mercedes 508 uit 1974 toen we nietsvermoedend begonnen met opknappen. Maar voor ik jullie daarover vertel zal ik mezelf eerst even voorstellen.

Ik ben Jussi, 31 jaar, vrouw van Jurgen en moeder van Lola, een vrolijker peuter van twee. Na 3 jaar op Ibiza gewoond te hebben besloten we nogmaals het roer rigoreus om te gooien. Wonen en werken (online, o.a. bloggend voor Caravanity, oh yes!) in een camper. Want we willen nog meer vrijheid, tijd met elkaar en leven met minder.

En zo kocht ik, tijdens een kort bezoek aan Nederland, in mijn eentje (nou ja, met een vriendin, je ziet ons al aankomen twee vrouwen met 0-verstand van auto’s) en ruim 43 jaar oude Mercedes bus. Op het eerste oog meer dan prima, slechts een likje verf van binnen en we konden op pad naar Mediteraanse oorden. Boy, were we wrong.

Na een maand van voorzichtig slopen kwamen we tot de schokkende conclusie…alles moest er uit. Van inrichting tot vloer en wanden. En zo geschiedde. Je kunt het bijna geen pimpen meer noemen want het hele interieur werd vernieuwd. Maar nu wel helemaal naar onze smaak en met precies de indeling zoals wij die in gedachten hadden.

In plaats van het stapelbed kwam bovenin een klein bedje voor onze dochter van twee jaar. Ze kan er zelf inklimmen via het laddertje waarachter mijn kleding verstopt zit. Het kastje links naast haar bed kan eruit voor als ze straks groter is dan formaatje kleuter. Wij slapen beneden zodat er ruimte is onder het bed voor stoelen, bbq etc en zodat we op ons bed eindeloos boekjes kunnen lezen en siësta’s kunnen houden met de deuren open bij mooi weer. De wc en keuken wisselden van plek met de oude indeling zodat we voor die laatste meer plek zouden krijgen. Het resultaat is een ruime 180cm lange keuken met flink werkoppervlak. Handig want we houden van koken.

Met liefde toon ik jullie bij deze het resultaat. Een moderne, lichte camper. Waarbij we gebruik maakten van een witte basis, veel licht hout en verder groene, blauwe en zwart/wit details. Mediteraans (zie gordijnen), zoals het klimaat waarin we ons het liefst begeven.

En nu? Hoor ik je denken…We gaan op naar de zon. We zijn echt net vertrokken richting Marokko. Voor onbepaalde tijd op reis, met een doel naar een nog onbekende bestemming. Je kan onze reis en avonturen volgen via instagram en op www.coddiwomplefamily.nl en ik zal regelmatig bloggen voor Caravanity. Tot snel!

Vóór…

=

Ná…