Je eigen wc-tent!

Je eigen plee. Hoe fijn kan dat zijn. En als ‘ie dan ook nog eens behoorlijk privé staat is dat helemaal een genot. Ik hoor je denken. Gaat dit over poepen en plassen op de camping? Yep, daar gaat het over. Wij hadden vroeger ook zoiets, want mijn ouders waren gesteld op hun eigen Porto Potti. Ze lieten een voortent maken met een inritsbare wc-tent. Zo konden we altijd naar ons eigen pleetje, zo lang of kort als we wilden. En altijd was het schoon.

An denkt er ook zo over, want kijk eens wat ze zelf fabriceerde in haar voortent: een toilet tent! Ze maakte het van vier ronde stokken met op maat gemaakte piketten om in de grond te prikken. Ze maakte er een flink stuk stof aan, naar het idee van een windscherm, en je hebt privé-sanitair.

Binnen ging An ook flink aan de slag. Alles moest er aan geloven. En wat is het tof geworden. Lekker fris. Binnen en buiten kan het lekker doorwaaien. Da’s dan wel weer fijn met zo’n caravan en losse toilet tent. Ik vind het een briljant goed idee zo’n tent, maar de buren moeten wel een flink stuk verderop zitten. Zou het stiekem wel een beetje spannend vinden om mijn ding te doen met de buren dichtbij. Hoewel het met dichte zijpanelen van de voortent, wel heel goed beschut is allemaal.