‘Chesterfield’ look-a-like deur bekleding maken

Oké, het klinkt misschien een beetje oubollig voor je gemoderniseerde caravan, een ‘Chesterfield’ deur. Maar kijk  eens wat voor super sjieke look dat aan je caravan geeft.
Voor mijn pimpproject zocht ik naar een oplossing om een lelijke deur weer mooi te maken.

Ik heb een dunne plaat triplexhout gekocht en deze op maat gezaagd (enkele mm’s kleiner dan de gehele onderdeur. Met een zaagje (broodmes kan ook) heb ik het schuimrubber (niet te dik, ongeveer 1 cm is voldoende) op maat gesneden.

Ik heb gekozen voor skaileer met een beetje stretch. Maar je kunt hier ook alle andere soorten stoffen gebruiken, mits er maar stretch in zit. En enigszins weerbestendig is wel aan te raden. (Het regent helaas nog wel eens in ons Kikkerlandje 🙂 )
Dit skaileer heb ik ruim afgemeten en vastgeniet aan de triplex plaat met het schuimrubber en tussen.


Trek het mooi strak (niet te strak, want anders heb je kans dat het gaat scheuren). En laat de bovenkant en de onderkant nog even voor wat het is..
Teken de afstand tussen de gaatjes in met een stift.


Ik heb er voor gekozen om er schroefjes in te draaien met een ringetje eronder (ook om het scheuren tegen te gaan). En voor de afwerking heb ik afwerkdopjes gebruikt met een goeie lijmkit. Met deze kit kun je de triplex plaat bevestigen aan de deur.

En zie hier… het eindresultaat!