Villa ‘KEK’elbont

Acht jaar geleden werden Janine Steenhuizen en haar toenmalige vriend, Jeroen, op slag verliefd op de oude Hanomag Tempo Matador uit 1964. Na een proefrit waren ze helemaal verkocht. Dit moest ‘m zijn!
Het was maar goed dat ze toen niet wisten dat ze de eerste 5 jaar flink hebben moeten investeren in de camper, want hij bleek door een lekkage in zeer slechte staat te zijn.
Samen met een botenbouwer heeft Janine zich volledig op het interieur van de camper kunnen storten. Dat is het voordeel als je alles moet vernieuwen, alles kan naar eigen wens worden ingericht.
Ze kreeg de volledige vrijheid om kleuren te kunnen bepalen, echter was het niet het plan dat het van binnen zo extreem zoetroze zou worden en van buiten zo groen als een voetbalveld. Maar toen de kleuren er eenmaal opzaten was Janine dik tevreden en het maakt de camper ook uniek. You like it or not. Janine vertelt ; ‘Ik hou gewoon heel erg van kleurtjes. Maar ik kan wel vol bewondering kijken naar van die stylish ingerichte caravannetjes met alleen zwart en wit en een kleurtje. Bij mij is het altijd een soort van Pipi Langkous heb ik soms het idee’.
De bankkussens zijn bekleed met spijkerstof. Super sterk en heel stoer. De bankkussens achterin zijn officieel matrassen die met een elektrisch broodmes op maat zijn gemaakt.
In de afgelopen jaren zijn ook de gordijntjes, kastjes, luikjes en de deur gepimpt. Als je eenmaal begint…(vast heel herkenbaar voor velen)

Niet alleen het interieur kreeg een verjongingskuur, ook het motorische en technische gedeelte van de camper moest er nodig aan geloven. Janine is een echte onderneemster (www.kekkamperen.nl) en is niet vies van klussen. In samenwerking met JWC Cars uit Schijndel heeft ze leren zandstralen, rubbers trekken en nog veel meer. Nol, een van de vorige eigenaren van deze camper heeft Janine geholpen. In ruil daarvoor kreeg hij (per ongeluk) een schroevendraaier in zijn hoofd! Klinkt als een geweldig klusduo ?.

In 2017 was Janine’s rijdende ‘villa Kakelbont’ te bewonderen op het Pimpfestival in Epe. Vol trots kwam ze aanrijden. Dat geluid! Heerlijk! Het allermooiste vindt ze de kilometerteller, zo gaaf ouderwets.
Ondanks dat ze super trots is op haar Hanomag Tempo en hij nu in topconditie is, gaat Janine toch op zoek naar een nieuw ‘baasje’ voor haar camper. Hij staat te koop. Het is gewoonweg teveel werk om het in haar eentje bij te houden. Er zijn naar schatting maar 5 vergelijkbare campertjes in Nederland, maar deze is door zijn kleuren wel echt heel uniek. Hopelijk blijft dit prachtexemplaar nog lang bestaan.