Will you Barry me?

Eef en Steef, zo noemen ze zichzelf, oftewel Eveline Butter -Peereboom en Stephan Butter zijn van die gruwelijke geluksvogels. Zij hebben zo’n juweeltje van een Volkswagen T2, in de perfecte kleur, inmiddels in de perfecte staat. En deze schitterende oranje camper met de naam ‘Barry’ was dè inspiratiebron voor Eef en Steef om de ‘perfecte wedding’ te organiseren afgelopen zomer. Trouwen met je happy camper zou je het kunnen noemen…

Tijdens een reis door Australië en Nieuw-Zeeland, is het idee ontstaan bij Eveline en Stephan om een Volkswagen T2 te kopen. Het reizen met een campertje was zo goed bevallen. Na de reis begon de lange zoektocht naar een geschikte Volkswagenbus. Uiteindelijk zijn ze bij een specialist in Volkswagenbussen (Old Volks) terecht gekomen.  Het allerliefste wilden ze een oranje exemplaar; hij had er één uit Californië. Barry was er toen nog niet al te best aan toe, maar na heel wat bezichtigingen en gesprekken, hebben ze toch voor hem gekozen.

Barry moest heel wat ondergaan. Hij had flink wat roest op zijn neus, dus kreeg een heuse ‘nose-job’. Verder zijn er nog andere laswerkzaamheden verricht, is hij helemaal kaal geschuurd en volledig opnieuw in de lak gezet en is hij technisch helemaal nagekeken en zijn er heel veel onderdelen vernieuwd. Zelf zijn Eveline en Stephan niet zo handig in dat soort dingen, dus dat is allemaal voor hun gedaan. Ze hebben wel alles zelf uitgezocht. Het hele interieur met alle details, hebben ze allemaal zelf bedacht en laten uitvoeren (Reprowesty). Wat Barry helemaal persoonlijk maakt is de Airbrush schildering op het plafond (R-Brush).

VAN BARREL NAAR BARRY

En bij zo’n gave bus hoort een naam. Daar is heel lang over nagedacht. Ze vonden dat het een naam moest zijn die helemaal bij hem pastte. Alles passeerde de revue. Maar het voelde allemaal niet goed. Totdat Steef zei: “we kunnen de bus ook Barry noemen..” Barry is de naam van de specialist waar ze hem gekocht hebben. Eerst moesten ze lachen, maar later bleek dat deze naam niet meer uit hun hoofd te krijgen was. Barry was de perfecte naam voor hem. Eigenlijk is hij dus vernoemd naar deze fantastische Volkswagen goeroe uit Zijderveld.

PINTERESTWAARDIGE BRUILOFT

Barry is de grote trots van Eveline en Stephan. Het was vanzelfsprekend dat hij onderdeel zou zijn van hun huwelijk. Maar dat het zo’n Pinterest waardige wedding zou worden was helemaal niet de bedoeling. Eerst wilden ze namelijk maar een klein feestje. Stadhuis en daarna een hapje eten met een kleine club, je kent het wel. Toen bedachten Eef & Steef zich dat je maar 1 keer trouwt in je leven en daar hoort toch echt een groter feest bij.

Er werd een geschikte locatie gezocht. Tijdens het zoeken op internet, kwamen ze het fenomeen ‘festivalbruiloft’ tegen en toen waren ze direct verkocht. Ze zagen Barry al helemaal shinen tussen de foodtrucks en lichtjes. Op de camping waar Eveline al zowat haar hele leven komt vonden ze de perfecte locatie om hun eigen ‘Wedding in the Woods’ te kunnen houden.

Eef & Steef kijken met heel veel plezier terug op hùn dag; “Het was echt een fantastische dag en we denken er nog heel vaak aan terug! Wat was het een goed feestje! De locatie, de (zelfgemaakte) decoratie, de foodtrucks, de tent en alle lieve mensen, maakten het tot een onvergetelijk dag!”

OP HUWELIJKSREIS

Met z’n drietjes zijn ze van Nederland naar België, van Luxemburg naar Duitsland en van Oostenrijk naar Italië gereden. Barry bracht ze probleemloos overal naar toe. Zelfs op 2240 meter hoogte in de Dolomieten.

Ze hebben talloze dorpjes gezien, minstens zoveel verschillende biertjes geproefd en van de lokale lekkernijen gesnoept. Barry heeft op de meest pittoreske plaatsjes gestaan met prachtige uitzichten, maar soms ook op louche campings, waar hij zich niet zo prettig voelde. Kortom, één groot avontuur.

Voor eventueel nog meer inspiratie en info over Eef & Steef’s huwelijksreis, kun je kijken op barrydebus.reismee.nl  (Barry de bus heeft zelf ook een stukje geschreven)

Eef & Steef hopen nog vele jaren, in veel verschillende landen te kunnen genieten met Barry de VW T2 bus.
 </div