Schoolproject Gilbert

Op slag verliefd was ik toen ik via mijn oproep op Caravanity deze caravan te zien kreeg. Een geniaal plan met een geniaal resultaat. Het verhaal van Gilbert de caravan;

Bianca en Bert, woonachtig en werkend in België, besteden al enkele jaren hun zomervakantie aan de opbouw en afbouw van het bekende Pukkelpopfestival. Er werd tot voor kort een huurcaravan geregeld. Altijd was er wel iets mis met het tijdelijke onderkomen. Toen er een wespennest in de caravan zat waren ze er helemaal klaar mee. ‘We gaan zelf een caravan kopen!’ werd er besloten.

Al gauw kwam er een Tabbert uit 1976 op hun pad. Dat ‘ie gepimpt moest worden was duidelijk. Maar Bianca, die docent Frans is in Lommel, bedacht dat deze caravan het perfecte eindproject zou kunnen worden voor 2 leerlingen die de richting ‘Schilderwerken en decoratie’ deden. En zo werd ‘Gilbert’ geboren.Tess en Chelsey mochten de caravan renoveren en restylen. Bianca nam de rol van klant aan en bezorgde hen een moodboard (met dank aan Caravanity voor de inspiratie ?), de leerlingen gingen hier mee aan de slag, werkten een voorstel uit, berekenden de kosten en bestelden de nodige materialen. In april, mei en juni besteedden ze al hun lesuren ‘schilderen’ aan de renovatie van hun caravan met dit prachtig resultaat! Beide dames stelden eind juni hun werk voor aan een externe jury met mensen uit het werkveld en behaalden hun diploma.

Bianca, Bert en pluszoontje Lars vertrokken vrijwel meteen op vakantie en brachten de eerste weken van de zomervakantie door met heerlijke kampeertripjes in Luxemburg en Zeeland om de caravan nadien op de festivalweide van Kiewit, Hasselt neer te zetten. Het was een topzomer waarin er volop is genoten van het mooie weer, de natuur, elkaar én Gilbert.


Work in progress. Gilbert krijgt z’n nieuwe identiteit van de twee leerlingen. Wat een top opdracht!