Bürstner Beauty

Roxanne en partner David hebben niet zoveel met ‘nieuw en gelikt’. Een vermogen uitgeven aan een caravan die ze eigenlijk niet mooi vinden? Dat ging sowieso niet gebeuren. Op Instagram kwamen ze deze Bürstner Club tegen – een pimpproject waar de vorige eigenaren niet aan toe zijn gekomen. Na wat heen en weer geappt te hebben waren ze erover uit: dit moest ‘m worden.

Hoewel de caravan op het eerste oog in goede staat leek, bleken er later een aantal rotte plekken in te zitten. Niet dat het stel zich daardoor uit het veld liet staan – eerder knapten ze samen al een boerderij uit 1910 volledig op dus voor een caravan draaien ze hun handen niet om. Gelukkig maar, want bij het strippen bleek dus dat er écht een deel van de wanden en vloeren moest worden vervangen. En dat moet met uiterste precisie, anders zakt de caravan als een kaartenhuis in elkaar.

(Extra tip: check dit lijstje wanneer je een caravan gaat kopen)

Familieproject

Nadat de basis weer goed zat kon het opbouwen beginnen. Er was sprake van een strakke deadline want de zomervakantie was al geboekt. Dus werden alle vrije weekenden en avonden benut aan klussen. Er kwam een nieuw zitje met extra opbergruimte en inclusief kussens. De wanden hebben meerdere lagen verf gekregen, alle kasten zijn geschilderd en in de keuken hebben ze een mooie folie aangebracht. Daarnaast kwamen er nog mooie nieuwe rolgordijnen en kreeg de wc een kek nieuw behangetje.

Normaal houdt het daar bij het gemiddelde pimpproject wel op, maar het lijstje van David en Roxanne gaat nog even door. Vergeet bijvoorbeeld het stapelbed voor drie (!) personen niet, de nieuwe vloer en handige schappen en planken. En ohja, ook de elektriciteit, gasleiding en de lampen werden ‘even’ vervangen. Tot slot werd de caravan mooi aangekleed met verschillende accessoires en was ‘ie precies een paar dagen voor vertrek helemaal af.

Deze grote klus hebben ze natuurlijk niet alleen gedaan. Er was hulp van de vader van Roxanne bij de technische klussen en het maken van nieuwe kussens. Haar moeder hielp bij het poetsen en passen op de kinderen – die op hun beurt af en toe weer hielpen met schuren, verven en opruimen.

Te huur

Later hebben ze de buitenkant nog mooi geschilderd om deze te laten matchen met de binnenkant. Dat zorgt voor een hoop leuke reacties wanneer het gezin op pad is. Wanneer ze een lang weekend vrij zijn, bezoeken ze graag een mooie Nederlandse camping. Na een zomervakantie naar Frankrijk staat nu een trip naar Italië en Kroatië op de planning.

Goed om te weten: wanneer de caravan even op stal staat, dan kun je ‘m huren. Meer weten? Volg deze caravan dan op Instagram (@dehuismanclubopwielen) voor meer info!

Shoppinglijstje:

Behang: Action
Vloer: Leenbakker
Lamp: Kwantum of Leenbakker
Rolgordijnen: Ikea
Rolgordijn keuken: Jysk
Plakfolie: Karwei
Vliegengordijn: Ikea
Prikbordwand: kurk24