Tijdens een geweldige reis in Canada 2018 spotte Iris Heeling een prachtig gepimpte mini-van. Het idee was geboren. Iris moest en zou ook zo’n mini- huisje-op-wielen hebben. Marktplaats werd avond aan avond afgesnuffeld. Plots was daar in januari 2019 een retro pareltje in Surhuisterveen. Die is van mij dacht Iris. Een heerlijk impulsieve actie maar wat had ze er zin in.
De caravan kon de hele winter op ‘de deel’ staan van Iris’ schoonouders, zodat er in de winter lekker warm en droog geklust kon worden. Hoe luxe!

Iris is direct begonnen met het strippen van de caravan.
Alle oude bekleding/gordijntjes zijn als eerste eruit getrokken. Zo oud en muf. De oude kussens hebben een mooi stofje gekregen dankzij Iris’moeder die gelukkig erg handig is met de naaimachine. (Waar zouden we toch zijn zonder die moeders…)

De weken daarna is er hard gewerkt om de gehele binnenkant te verven. Iris begon heel enthousiast met verf van de Action, maar al snel kwam ze tot de ontdekking dat je niet moet besparen op verf. Ze is overgestapt op Histor verf.
Met wat externe hulp voor wat plankjes en het aansluiten van de verlichting was de caravan zo goed als klaar.
De buitenkant heeft Iris ook heel gaaf gedaan. Dit is met Sikkens verf geverfd.
Nu de caravan helemaal klaar is, kriebelt het enorm om weer een caravan te pimpen. Maar of iedereen daar blij mee zal zijn…

Wat een reis in Canada al wel niet teweeg kan brengen.
Wat is ‘ie goed gelukt! Kijk maar;