Zweedse schone

Dat er veel moois uit Scandinavië komt, dat weten wel wel. Zo ook deze Cabby Novia 440 van Yvette uit Zweden, die ik tijdens mijn eigen zoektocht naar inspiratie tegen kwam op Instagram. Yvette deed (in het Zweeds, lang leve vertaalsoftware) haar verhaal zodat we dit kunnen delen op Caravanity. Lees je mee?

Yvette woont met haar gezin op het Zweedse platteland in de buurt van Landvetter. Ze is graag buiten, en kampeert al sinds ze een paar maanden oud is. Een ervaring die ze ook graag aan haar eigen kinderen meegeeft. ‘s Ochtends over een stille camping lopen, nog voordat iedereen wakker is, geeft haar een bijzonder gevoel.

Aan de slag

Deze Cabby Novia (een bekend Zweeds caravanmerk) vond ze op internet, en stond op drie uur rijden van hun woonplaats. Hij was in goede staat, maar niet helemaal hun stijl. Maar goed ook dat hij niet heel duur was, anders hadden ze het misschien niet aangedurfd om te gaan schilderen en slopen.

Om te beginnen werd alles uit de caravan gesloopt. Het bed, het tapijt en ook de keuken. Daarvoor in de plaats kwam er een stapelbed, een nieuw aanrecht met een wastafel en mengkraan, een nieuwe tafel, een soort halletje met opbergruimte en een badkamer met een zelfgemaakte wastafel. Spannend, want dit hadden ze natuurlijk nog nooit eerder gedaan. Maar so far so good, gelukkig.

Bij het verwijderen van het tapijt vinden ze wat vochtplekken. Dat blijkt door een van de ramen te komen dat een klein beetje beweegt waardoor water de kans krijgt er doorheen te sijpelen. Met een zonnescherm hebben ze dit tijdelijk kunnen oplossen, maar na de zomer zullen ze toch moeten gaan kijken naar vervanging roest en slijtage tegen te gaan. Dus dat project hebben ze nog voor de boeg.

Girlpower

Yvette heeft nagenoeg alle klussen helemaal zelf gedaan, en daar is ze hartstikke trots op. Ze haalde veel inspiratie van andere accounts op Instagram, met in het bijzonder @min_lilla_adria_305. Alle stappen die ze heeft ondernomen heeft ze bijgehouden in een videodagboek op haar YouTubekanaal.

Veel tijd om te kamperen heeft het gezin tot nu toe nog niet gehad. Hoewel haar man in het begin sceptisch was over kamperen, is hij juist degene die nu vraag wanneer ze weer gaan. De vakantieplannen beperken zich nu vooral tot Zweden zelf, maar er is zeker de ambitie om ook over de grens te gaan.

Op het moment dat de caravan niet in gebruik is, staat hij op de boerderij van de ouders van Yvette, als een soort zomerhuisje. Winter, lente, herfst of zomer – ze kunnen er altijd naartoe. Lekker knuffelen met de schapen, paarden, katten, honden, konijnen, eenden en kippen. Wat een luxe!