DIY: Randafwerking

Het kan gebeuren dat je een geweldige oldtimer caravan treft waarvan de rand van het tafelblad of keukenblad er niet meer uitziet.
In mijn derde project heb ik stad en land afgezocht naar het perfecte afwerkingsprofiel, maar die vond ik helaas niet. Een goedkoper en eenvoudig alternatief is om kantenband te gebruiken. Gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Wat heb je nodig?

  • Kantenband
  • Strijkijzer
  • Stanleymesje en/of kantenbandmesje

Het is een zeer eenvoudig klusje. Verwijder eerst alle resterende stukken van de randen. Check goed of je de juiste dikte hebt gekozen. Zit je maat er niet bij, kies dan een bredere kantenband, deze kun je later bijsnijden.
Stel je strijkijzer in op de juiste temperatuur. Zet de stoomfunctie tijdelijk uit. Begin met een klein stukje vast te strijken. Laat het strijkijzer niet te lang en niet te kort op een stukje. Je wil niet dat het kantenband aanbrandt, maar ook niet dat het niet plakt.

Neem de tijd en doe beetje bij beetje. Snijd met je mesje het resterende kantenband af. Laat de rand even afkoelen en pas daarna kun je het overstekende randje er voorzichtig afsnijden.

En klaar! Heb jij weer een prachtig afgewerkte tafel of keukenblad 🙂