Tijdens het eerste Caravanity Klusweekend kreeg ik een berichtje of ik interesse had in een Bergland caravan. De huidige eigenaresse was al deels begonnen met pimpen, maar wegens omstandigheden moest de caravan verkocht worden.

Een week later reisde ik met mijn dochtertje naar Limburg. De provincie waar ook deze Bergland uit 1979 geproduceerd is. We haakten de caravan achter de auto en we hebben er gelijk een uitje van gemaakt. Hilarisch voor ons allebei; een caravan zonder gordijnen op een kampeerplaatsje waar ik dat ding met geen mogelijkheid meer uit kreeg… Met verschroeide koppelingsplaten reed ik stinkend de camping af en met een hoofd zo rood als een tomaat…

KLEURADVIES

Dat ik weer eens wat anders wilde doen met deze caravan stond vast. Het was Judidith’s 11e project. Maar zelf kwam ik er niet uit. Ik vroeg mijn vriendin om advies en zij kwam met de kleuren: okergeel en zwart/wit. Zelf wilde ik graag cognac kleurige kussens en ik vond het ook wel een leuke uitdaging om een keer voor lichtgrijs te gaan in plaats van altijd maar wit. Oef… wel echt iets buiten mijn comfort-zone.

ALLES OPNIEUW

Het was een grotere klus dan gedacht. Er zat toch wel wat oppervlakte in deze ruime caravan en dat betekende ook flink wat schilderwerk. Gepimpt of niet, ik heb alles opnieuw gedaan.

De elektra was ook een grote uitdaging. Alle bedrading was doorgeknipt. Mijn vriend Wouter heeft hier flink wat uren aan besteed om alles weer perfect werkend te maken.

De kastdeurtjes heb ik behangen. Het keukentje heeft mijn favoriete traanplaatfolie gekregen. Al het overige is geschilderd met Avis primer en afgelakt met Sikkens verf op terpentine basis. Het was even zoeken naar de juiste kleur okergeel. Verfblik 1 was echt te oranje en ik had geluk, verfblik 2 was de perfecte kleur. Hier heb ik een mooie accentrand aan de binnenkant mee verfraaid en de buitenkant kreeg ook deze kleur.

Er zaten super oude stickers op de caravan die zo verweerd waren dat je die er met geen mogelijkheid meer af kreeg. Ik heb nieuwe stickers laten maken en deze er overheen geplakt. Wat werd de caravan daar gaaf van!
De whitewall banden van Maxxis mochten niet ontbreken en maakt de Bergland helemaal af.

EEN GROTE MAAR GESLAAGDE KLUS!

Het was een te gekke klus, ietwat onderschat qua grootte, om deze saaie caravan er zo sprankelend uit te mogen laten zien. En wat het helemaal leuk maakt? Dat deze Bergland met een kei leuk gezin uit België op avontuur mag gaan. Ik kijk er nu al naar uit om foto’s van hun eerste weekendje weg te mogen ontvangen… Tot die tijd moet ik het nog even doen met deze foto’s.