Zonnetje in huis

Je hebt al een mooie caravan, en kamperen bevalt je prima. Maar dan zet de overbuurman opeens een superleuke Predom caravan op de oprit, je weet wel, zo’n schattig bolletje. Tja, dan wil je er natuurlijk ook zo een…

Het begon ooit met een oude Dethleffs caravan, waarin Frank en Resi alleen de gordijntjes en kussenhoezen hadden vervangen. Dat ze aan deze Predom iets meer werk zouden hebben, stond al vast. Niet alleen was het een grote droom van Resi om een caravan à la Caravanity te pimpen; er was ook genoeg te doen aan de caravan. Ze hadden hem namelijk via Marktplaats gered van de Zwarte Cross. Zo liet de binnenbekleding bijvoorbeeld los, een veelvoorkomend probleem bij Predom caravans, en moest alle elektriciteit vervangen worden. Genoeg te doen dus!

ALLES NIEUW

Om te beginnen werd alles gedemonteerd. Het was de bedoeling dat het meeste bewaard zou worden, maar de meubeltjes zaten of muurvast of waren hartstikke smerig. Uiteindelijk besloot Frank het meeste opnieuw te bouwen. Ondertussen vonden ze ook een website waar je alle onderdelen los kon bestellen, zoals bijvoorbeeld de (binnen)bekleding. Dat gaf ze extra vertrouwen om de caravan helemaal naar eigen smaak op te knappen.

Toen de basis eenmaal klopte, werd de Predom verder afgewerkt. Er kwam een nieuwe vloer, en vanuit daar werden de nieuwe meubels opgebouwd. Na enig gepriegel kwam er een vast bed, dat na drie keer opnieuw opbouwen enigszins aan de verwachtingen van Frank en Resi voldoet. Binnen een jaar tijd is de caravan van een kaal, leeg, vies omhulsel veranderd in een ontzettend schattige en goed gestylde caravan.

VAN GRIJZE MUIS NAAR ZONNETJE IN HUIS

Echte klussers zijn Frank en Resi niet, en daarom hebben ze dus dankbaar gebruik gemaakt van de Caravanity Klusweekenden. Ze zijn er maar liefst 4x geweest, en hebben daar alle tips van Judith ter harte genomen. Zo wilde Resi de meubels en de wanden in eerste instantie allemaal grijs hebben, maar Judith raadde haar aan toch een accentkleur te gebruiken voor een extra vrolijke touch. Gelukkig maar, want zonder de okergele details was het toch maar een beetje een (naar eigen zeggen) saaie grijze doos geworden. De Caravanity by Campooz luifel (prototype) maakt het plaatje helemaal af!

Elke keer als ze de caravan binnenstappen zijn ze ontzettend trots op zichzelf. En terecht! Ook voorbijgangers vinden de Predom echt een schatje, en zijn verrast door de mooie binnenkant. De caravan is lekker compact en binnen een mum van tijd ingepakt, dus je bent snel weg – dat maakt dat ‘ie in het voorjaar al een paar keer een tripje in Nederland heeft gemaakt. Dat smaakte naar meer, bijvoorbeeld een zomerse vakantie naar een warm oord. Grote kans dus dat je deze mooie Predom de volgende zomer op de Franse en Spaanse snelwegen tegenkomt!