brandweer overview binnen

Marrakech meets Noorwegen

De reislustige Celine, Renier en Bobbi besloten na een rondreis door Australië en Nieuw Zeeland dat het tijd was om een camper te kopen. Via Brand Weer op Weg vonden ze deze brandweerauto in perfecte staat. Na vijf minuten rondkijken hoefden ze elkaar maar aan te kijken en wisten ze: “dit is hem hè?”

Op zoek naar een oldtimer kwam deze brandweerauto uit het Noorse Skien op hun pad. Met maar 33.000 kilometer op de teller, goed onderhoud door de jaren heen en alle lak, rubbers en banden nog als nieuw, was deze wagen dik in orde. Een buitenkansje die ze niet aan hun neus voorbij lieten gaan. Alleen… een brandweerauto is natuurlijk nog geen camper. Dus huurden Celine en Reinier een loods in Amsterdam en werd het pimpproces in gang gezet.

COMPLETE MAKEOVER

Vervolgens onderging de brandweerauto een volledige metamorfose. Om te beginnen werd hij eerst helemaal leeggetrokken zodat er een nieuw dakraam, bed, isolatie en gas-, water- en elektrainstallatie kon worden ingebouwd. Daarnaast werden de metalen wanden van de wagen ontdreund voor de akoestiek. Bovenop de brandweerauto kwam er nog een imperial, met daarop een zonnepaneel. 

Verder maakte Houtfabrique  het mooie keukenblok en de kast op maat, en kwamen er qua afwerking houten panelen met behang tegen de wanden, een houten vloer op de bodem én houten latten op het plafond. “Dat plafond hadden we een beetje onderschat”, vertelt Celine. “Een lastig klusje dat ons veel tijd heeft gekost.” Wat ons betreft alle moeite waard, want het geeft de camper een ontzettende gezellige touch. 

FINISHING TOUCH

Toen de binnenkant eenmaal de vorm van een camper begon aan te nemen, kwam de styling aan de beurt. Voor welke stijl ze zouden gaan was nog onduidelijk; zo werden de houten meubels eerst mauve en donkerpaars geschilderd, maar daar kreeg Celine de nacht erna zo’n buikpijn van dat ze Reinier met veel moeite heeft gevraagd of ze het helemaal overnieuw konden doen. De accessoires besloot ze te kopen terwijl ze in Marrakech was, waar ze haar oog op het Berberkleed, de kussenhoesjes, spiegel, rieten manden en sprei liet vallen. Samen met de op maat gemaakte rood-oranje velvet kussens maken ze het plaatje helemaal compleet. 

Alle inspanning leidde tot een prachtig resultaat. “We wilden graag in april 2020 klaar zijn, dat is gelukt! Alles zit erop en eraan,  ‘camping’ is voor ons voortaan glamping. Onderweg krijgen we vaak een duimpje omhoog, dat is natuurlijk hartstikke leuk. En we hebben ondertussen ook al een paar vrienden aangestoken met het pimpvirus, die zijn nu ook op zoek.”

TERUG NAAR DE ROOTS

Voordat ze aan dit project begonnen, hadden Rogier, Celine en Bobbi er al heel wat reizen erop zitten. Zo hebben ze een tijd geleden drie maanden door Azië gereisd, en vorig jaar drie maanden door Australië en Nieuw Zeeland. Bobbi is pas vijf jaar oud, maar heeft bijna alle continenten al gezien. “Deze zomer stond Noorwegen op de planning, terug naar het land waar hij vandaan komt. Vanwege Corona houden we het voor nu bij tripjes in eigen land. We kunnen niet wachten om er straks mee door Europa te trekken en naar festivals als Lowlands en Surfana te gaan. Onze ultieme droom is om er mee naar Peking te reizen, misschien wel door naar Japan. Of we laten hem verschepen naar Canada en reizen vanuit daar naar Patagonië… wie weet, ooit!”

Zie hieronder het resultaat. Zwijmel je even mee?

brandweer buiten
brandweer ingang
zitje
zicht op keukentje
bed
brandweer overview binnen
brandweer zicht naar voren