Knusse Kip

Peter en Ellen waren op zoek naar een alternatief voor hun vouwwagen. Iets waar ze mee rond kunnen trekken, maar nog steeds lekker compact. Dan kun je natuurlijk niet anders dan voor zo’n gezellige Kip Kompakt gaan. Zeker als ‘ie daarna zo’n ontzettend toffe pimpbeurt krijgt.

Deze fijne Kip stond erbij zoals Kip caravans uit 1991 er doorgaans bij staan: grijs, grauw, en een beetje ‘gehoorapparaat-beige’, zoals Peter en Ellen het noemen. Een perfect exemplaar om te pimpen dus. Met een Pinterest bord vol inspiratie en wat extra vrije tijd (want tja, Corona), gingen ze aan de slag.

HOUDEN VAN HOUT

Als je de caravan binnenkomt springen de frisse kleuren in combinatie met de mooie, lichte houten details meteen in het oog. Omdat het aanrecht en tafeltje aan vervanging toe waren, kozen ze voor underlayment hout – op maat gemaakt door opmaatzagen.nl. Verder gaven ze de kastjes een handige upgrade door de ‘dode hoeken’ open te zagen en zo beter bij hun spullen te kunnen. Als basis kreeg het interieur een witte laag verf, met daarnaast wat lichtgroene tinten.

ALL IN THE DETAILS

De caravan van Peter en Ellen heeft ontzettend veel leuke details, eigenlijk teveel om op te noemen. Meteen in het oog springt het toffe ruitjes behang, dat tegen de zijkant van de kast en het keukenblok is komen te hangen. Saaie lampjes werden vervangen, kussens bekleed met een mooie stof van IKEA, de vloer gelegd met een kekke vinyl van Kwantum. De rieten rolgordijntjes (van Jysk) maakte Ellen met een handigheidje op maat – latjes eromheen, leren riempjes eraan en klaar. Het allerleukste detail? Dat zijn natuurlijk de kip en haan kopjes 😉

KOMPAKT OP WEG

En nu mag ‘ie mee op vakantie. De Kip is al mee geweest op een druilerige tripje naar Drenthe, verder staan Zuid-Engeland, Denemarken, Zweden, Oostenrijk en vooral Italië nog op de wishlist. Peter en Ellen zijn ondertussen hartstikke blij met het resultaat. De lichte kleuren maken het ruimtelijk, de inrichting maakt het knus. Zeker als de kerstverlichting ‘s avonds aan gaat – gezelliger kan het bijna niet!