Lucky Puck

Daan droomt ervan om in een Tiny House te kunnen wonen. Zolang die er nog niet is, grijpt ze zoveel mogelijk de kans om met deze Eriba rond te touren, zodat ze de ‘vrijheid in het klein’ alvast kan ervaren.

De Eriba Puck waar Daan zo graag mee rond reist heeft ze ergens in een achtertuin in Landsmeer onder een zeiltje uitgevist. Het was liefde op het eerste gezicht – hoewel ze er voor het idee nog even onder is gaan liggen om met haar schroevendraaier op de bodem te tikken, had ze hem in haar hart al gekocht.  

TURQUOISE

Ondanks de roze verf die nog aan de coniferen van haar vader plakte na een eerder pimpproject, mocht ze opnieuw zijn oprit lenen om aan de slag te gaan. Hoewel ze nog druk bezig was met het verzamelen van inspiratie op Pinterest, was één ding al duidelijk: er moest turquoise in. Met de tips van Caravanity en een goede kwaliteit multiprimer durfde ze het aan. Wat een kick om de buitenkant langzaam turquoise te zien worden!

VAN BUITEN NAAR BINNEN

De binnenkant van de Puck was een grotere uitdaging. De wand was bekleed met een soort zeil, waardoor schilderen onmogelijk leek. Toch is het Daan met de krijtverf van Annie Sloan en een doorzichtige wax gelukt. Gelukkig maar, want daar knapte het muffe interieur meteen van op!

Passend bij de buitenkant kregen ook de kastjes een turquoise kleur. De vriend van Daan hielp bij het leggen van de vloer en het beplakken van de tafel en aanrecht – beide klusjes waar je een flinke dosis geduld en precisie voor nodig hebt. De stoere leren bank en vrolijke gordijntjes maken het helemaal af.

GELUKSDUBBELTJE

Na het pimpen kwam het allerleukste gedeelte van het project: het verzamelen van alle accessoires. Die komen van allerlei plekken vandaan: Xenos, IKEA, maar ook Marktplaats. Maar de leukste accessoire? Die komt gewoon uit de caravan zelf. Daan vond tijdens het pimpen namelijk een dubbeltje uit ’76 en gebruikt hem nu als magneetje in het keukentje. Een echt geluksdubbeltje dus!

PUCK ON TOUR

Het liefst zou Daan elk weekend op pad gaan met Puck. Maar ze deelt hem ook graag met andere mensen, en verhuurt hem daarom via haar website waarvandaan.nu. Frankrijk en Spanje staan nog op de wishlist, en laat Daan nu net op het punt staan een busje met een trekhaak te kopen… Wie weet wat 2021 nog gaat brengen!