De Twentse Janneke vond het hoog tijd om haar dochter Yara kennis te laten maken met de wondere wereld van het kamperen. Daar moest alleen nog even een geschikt kampeermiddel bij gezocht worden. Voor ze het wist zat ze met een uitgerookte, kale bouwbus opgescheept. Zie daar maar eens iets moois van te maken…

Jannekes broer was een stuk optimistischer over de Volkswagen Crafter, de kampeerbus to be. Hoewel het niet was wat Janneke in eerste instantie als haar ‘schattige campertje’ in gedachte had, begon ook zij de potentie te zien. Samen sloopten ze alles eruit, tekende met tape de indeling uit op de vloer, en bouwden samen alles ‘from scratch’ op. Er werd gebouwd, geïsoleerd, geschuurd, geschilderd en, het allerspannendste, gezaagd. Hoe vaak zaag je nou in een auto? Broerlief draaide er zijn hand niet voor om, en binnen enkele weken stond er een mooie basis voor Jannekes kampeerbus.

De bus bestaat uit een ruim tweepersoonsbed, een gezellig zitje (let ook op die toffe uitschuiftafel) en een keukenblok. Perfect om met zijn tweetjes op pad te gaan, voor nu lekker in de buurt in Twente en Noord-Holland. De eerste test was in ieder geval fantastisch en ze hebben allebei de smaak te pakken. Laat de zomer maar komen!

Ook van plan een bus om te bouwen tot camper? Lees je dan net als Janneke goed in over de regelgeving via de website van RDW.