Münsterland met geschiedenis

Dat deze Münsterland een rijke geschiedenis had bleek al uit de verhalen van Rik, die zijn caravan overdroeg aan mij. Zijn opa had er heel veel gebruik van gemaakt op zijn werk bij C.A.T; hij had er vele werkbezoekjes aan het buitenland mee doorgebracht. Zowat de hele familie heeft er wel eens in gelogeerd of is er zelf mee op vakantie geweest. Het werd wel langzaam tijd om dit familie erfstuk nieuw leven in te gaan blazen… aan mij (Judith) de eer!

Nog nooit heb ik in mijn caravan make-over geschiedenis zoveel spullen uit een caravan gehaald – van een vouwfiets tot een zakje met groene harige draden (bleken zachte broodjes te zijn met een houdbaarheidsdatum uit 1995) – ik ben veel interessante spullen tegen gekomen. Alles ging eruit tot er alleen een ruime retro caravan overbleef. Mijn handen jeukten om aan de slag te gaan.

AAN DE SLAG

Als eerste ben ik begonnen met al het schilderwerk, altijd een dankbare klus. Het houtlookbehang van Karwei is een van mijn favorieten, en zie je veel terug in mijn Judidith caravans. Als vloer heb ik een vinylvloer van Kwantum gekozen, met een mooi grijs motief. De gordijnstof heb ik ook van Kwantum en die zijn voorzien van een grijsgroene biaisband. Alle ramen in het slaapgedeelte kregen verduisterende rolgordijnen van Jysk, met siergordijntjes. Het vaste bed heb ik zelf ingebouwd met vuren houten latten, die ik op maat heb laten zagen. De rondzit is weer fantastisch bekleed door Yvonne van Draadkracht. Het outdoorstof wat zacht aanvoelt en waterafstotend is, heb ik bij Joans Comfortschuim besteld.

FRISSE GELE TOUCH

Het tafelblad is vernieuwd met een plaat populierhout; dit heb ik ook terug laten komen op het aanrechtblad. De kastjes hebben een hele zachte groentint (Flexa kleur – Tranquil dawn) en buiten heb ik de stoere neef van deze kleur gebruikt (Flexa kleur – Greygreen). Rik had slechts één wens met betrekking tot de styling, en dat was dat ik ‘iets’ zou doen met de keur geel, geïnspireerd op het logo van C.A.T. Deze frisse kleur is terug te zien in de gordijnlussen, het hanglampje en de sierkussentjes. Als finishing touch kreeg ‘ie aan de buitenkant de te gekke sticker van Missrebelqueen.

De zwart-witte kleur van de accessoires aan de binnenkant wilde ik ook heel graag aan de buitenkant terugzien. Bij Volero vond ik dit prachtige buitentapijt Tahiti. Perfect matchend bij mijn sierkussens. Dit kleed is lekker ruim (290 x 200 cm) en heel zacht aan je voeten. Win-win dus!

OPNIEUW OP AVONTUUR

De Münsterland is helemaal klaar voor allerlei mooie nieuwe avonturen. Een ontzettend leuk gezin gaat er volop van genieten en neemt ‘m deze zomer mee naar Frankrijk. Voordat ‘ie verkocht werd heb ik Rik en z’n vader uitgenodigd om te komen kijken naar het eindresultaat. Ontzettend gaaf om te kunnen doen, en de reacties waren echt te gek! Ik werd getrakteerd op nog veel meer verhalen :-). Want als deze Münsterland kon praten….zou ‘ie echt veel te vertellen hebben!