Life of Kyleam

Schommelen op Bali, al scooterrijdend Thailand verkennen, adembenemende uitzichten bewonderen in Colombia, de zonsopgang bekijken in Lombok… Malika en Leander zijn van die mensen die al menig Lonely Planets ‘uitgespeeld’ hebben. En dat smaakt altijd naar meer, alleen; hoe doe je dat wanneer er op een gegeven moment twee kleintjes bij komen kijken? En reizen ook door covid opeens een stuk minder vanzelfsprekend wordt?

Op het moment dat het gezin zichzelf die vraag stelde, zette Leanders vader zijn Citroen Jumper te koop. In de twee weken bedenktijd die ze kregen zagen ze zichzelf en de kids al mooie tochten door Europa maken. De beslissing werd dan ook snel gemaakt, en voor ze het wisten stond de bus in de tuin – hier werd ‘ie maar liefst 8 maanden lang helemaal onder handen genomen.

ALLES OPNIEUW

Hoewel de bus in goede staat was, miste er een extra slaapplek. En tja, als je dan toch eenmaal begint… Op de koelkast en CV ketel na ging alles eruit. Het interieur van de camperbus werd stap voor stap opnieuw opgebouwd, beginnend met de mooie keuken. Die is voor kampeerbegrippen super ruim, en prachtig afgewerkt met latjes en Portugese tegeltjes. De visgraat ligt deze keer niet op de vloer, maar op de multifunctionele tafel – die is zowel voor binnen en buiten geschikt, en kan omgebouwd worden tot een kinderbed.

TIJD VOOR EEN TRIP

Na acht maanden langs elke vrije minuut in de avond en het weekend geklust te hebben, mag het resultaat er zeker zijn. De bus werd omgedoopt tot Kyleam (Kyo, Leander, Levay & Malika) – écht een plekje voor het hele gezin dus. Hoog tijd om die mooie, lange trip te plannen. Omdat de oudste van Malika en Leander ondertussen leerplichtig was geworden, moest er het een en ander geregeld worden met school om toch op pad te kunnen. Dat is uiteindelijk gelukt – gelukkig maar, want met zo’n mooie camperbus kom je hoe dan ook (reis)tijd tekort!

Kun je geen genoeg krijgen van deze mooie plaatjes? Of ben je benieuwd naar de avonturen van Kyleam? Neem eens een kijkje op @life.of.kyleam!