Mrs. Carpaccio

Marloes (22) is gek op interieur. Zo gek zelfs, dat de wanden in de hal van haar vriend elke twee maanden een andere kleur krijgen. Het werd dus tijd om haar inspiratie en creativiteit op iets anders te richten. Deze vintage Adria bijvoorbeeld?

Marloes en vriend Matthijs delen samen een hobby: oude, versleten pareltjes zoeken en deze mooi opknappen. Ze kamperen allebei graag, ook daarom stond een oud (camper)busje hoog op hun wensenlijst. Maarja, die mogen natuurlijk wat kosten… Al zoekend naar andere opties kwam Marloes op het idee om een caravan te kopen. Win win, want zo hoefde het stel niet meer met de tent op vakantie én kon Marloes al haar creativiteit kwijt in het restylen.

ROZE LAK

Met de enige eis dat de caravan technisch in orde moest zijn, was de keuze reuze. In februari was het dan zo ver: Marloes werd eigenaresse van deze leuke Adria uit (vermoedelijk) 1970. Of nouja leuk… dat moest ‘ie natuurlijk nog worden. Hoewel haar omgeving sceptisch was, ging Marloes met frisse moed aan de slag. Na een degelijk plan te hebben gemaakt trok ze “alles wat oud was” eruit en ging grondig aan de slag met strippen, sturen en grondverven. Bij de eerste laklaag (Flexa Real Plum) begon het dankbare werk: dat gaf meteen zo’n mooi effect! Het visgraat vinyl en toffe behang maken het helemaal af.

VAN KALE ADRIA NAAR LEKKER HAPJE

Mrs. Carpaccio (onofficieel koosnaampje) is een opvallende verschijning, en dat komt vooral door de buitenkant. Die heeft namelijk twee subtiele roze stroken gekregen (Flexa D5.10.65). De buitenkant schilderen zorgde voor wat tegenslag, omdat het moeilijker bleek dan gedacht. Maar gelukkig schoot Matthijs te hulp – het resultaat mag er zeker zijn!

Marloes is meer van de binnenkant, zegt ze. Die had naast het schilderwerk nog wat extra liefde nodig, want de caravan was bij aankoop nogal kaal. Met mooie accessoires van onder andere Kwantum, Action, Ikea, Sostrene Grene, Hema en Marktplaats kwam ze voor niet al teveel geld een heel eind, en gaf ze de caravan helemaal haar eigen draai. Inspiratie deed ze op via Caravanity, Pinterest en het Instagramaccount van Connie the Caravan. Voor de kussens heeft Marloes trouwens nog een toffe tip: een matras voor een ledikant past vaak ook gewoon, en is een stuk goedkoper dan een kussen op maat!

TROTS

Het kamperen kan beginnen. Uiteraard trekt de caravan met haar vrolijke roze kleurtje veel bekijks enthousiaste reacties op. Marloes is blij met haar creatie. Je kunt wel een hoop mooie ideeën hebben, ze uitvoeren is een tweede. “Het klinkt misschien een beetje cliche”, zegt Marloes, “maar als je je passie volgt en ergens voor gaat, dan kun je uiteindelijk niet anders dan heel trots op jezelf zijn.”

Volg @interieurdoorloes voor meer mooie plaatjes!