DIY: Niet bang voor behang

Wandjes behangen in je pimpproject, dat kenden we natuurlijk allemaal al langer. Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met behang? Bijvoorbeeld je kastdeurtjes beplakken, het keukenblok of zelfs de deur van je caravan of camper. Ideaal voor als je niet de perfecte plakfolie of verf kunt vinden, je behang wilt matchen met je wanden of gewoonweg helemaal verliefd bent op dat ene behangetje.

Wellicht de eerste vraag die in je opkomt: hoe doe je dat nou met de schoonmaak? Je kunt het toch niet zomaar met een natte doek afnemen? Nou, wel dus. Als het afwasbaar behang is kun je het sowieso doen. Bij papier- of vliesbehang wordt het al wat lastiger. Maar ook dat is niet onmogelijk. Lees de onderstaande stappen maar eens:

  • Je start met het behangen van het gewenste object. Dat kunnen dus kastjes zijn, maar ook iets anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tafel? Wat jij wilt! Eerder gaven we al behangtips voor in de caravan, die lees je hier terug.
  • Zit je behang erop? Wacht dan even tot de lijm van het behang helemaal droog is. Hou rekening met zo’n 24 uur. Kun je mooi even de tijd nemen om wat andere klusjes te doen.
  • Dan nu de truc: gebruik een transparante PU-lak (vraag de verfspecialist), die zorgt namelijk voor de perfecte bescherming van je behang. Heel eenvoudig met een rollertje aan te brengen. Voorzie het behang van meerdere lagen, dan kun je naar hartelust schrobben zonder je behang te beschadigen. Al zijn er natuurlijk veel leukere dingen die je op vakantie kunt doen ;).

Zo simpel is het dus! Op deze manier maak je jouw caravan helemaal eigen en stem je alles af op de stijl die je in gedachte hebt. Ben je nog op zoek naar een leuk behang, maar kun je bij de bouwmarkt nét niets vinden dat bij jouw project past? Check dan eens de website van of Dutch Sprinkles. Daar kun je een eigen custom behang laten ontwerpen – dat deed eigenaresse Jildau ook voor haar eigen caravan.

We wensen je veel succes met dit klusje, deel vooral de resultaten met ons!