Koos de caravan

Met een meubelmaker als man bedenkt Yvonne regelmatig klusjes voor Daniël, die hij dan vervolgens met veel liefde voor haar uitvoert. Dat waren vooral dingen voor in huis, zoals de kinderkamers bijvoorbeeld. Totdat deze Bürstner uit 1991 op hun pad kwam – een flinke klus voor Daniël en zijn klusgarage!

Daniël is van kinds af aan kamperen gewend, Yvonne niet. Maar het duurde niet lang voordat zij ook het kampeervirus te pakken kreeg. In eerste instantie kampeerden ze in hun tent, en gingen ze onder andere naar Frankrijk en Italië. Twee jaar geleden overleed de vader van Daniël en konden ze zijn caravan overnemen. Zij zijn al het derde gezin binnen de familie die ermee kampeert, want hij was eerst van een oom en tante. Een echte familiecaravan dus!

NAAR EIGEN WOONWENS

Familie-erfstuk of niet, deze caravan moest en zou flink aangepakt worden. Niet alleen de vele bruintinten stonden tegen, maar ook de inrichting. Een vast bed, kleine treinzit, wc én douche: het voelde allemaal wat benauwend. Zeker als er ook nog twee meiden in de caravan moeten slapen. Yvonne en Daniël besloten daarom alles te strippen en een nieuwe indeling te bepalen. Precies zoals zij het wilden. 

Met de caravan op de oprit, en de klusgarage van Daniël binnen handbereik konden ze lekker aan de slag. Op de plek van het treinzitje kwam een stapelbed voor de meiden. De wc en douche maakten plaats voor een grote kast. Tijdens het klussen ontstond en nog een idee om een klein zitje erbij te maken, ideaal wanneer je je even moet omkleden of om een boekje voor te lezen. 

Omdat ze toch bezig waren kwamen er nieuwe kastdeurtjes, nieuw aanrechtblad, keukendeurtjes en handgrepen. Ook kwam er een nieuw dakraam. Eigenlijk is de caravan helemaal als nieuw, maar dan in een oud jasje. 

KLEURBALANS

Yvonne heeft zich vooral beziggehouden met de inrichting. Ze wilde vooral een rustige caravan, dus de basis werd wit. Maar er kwam ook kleur; de kast werd donkerroze geschilderd en werd daarmee het stralende middelpunt van de caravan. Met andere kleurige accessoires zoals kussen, gordijntjes en beddengoed werd het een mooi, gebalanceerd geheel. Het kacheltje gebruiken ze niet meer, maar hebben ze wel zwart gespoten en laten hangen – dat ziet er net iets gezelliger uit.

CARAVAN KOOS

Koos, vernoemd naar de vader van Daniël, schitterde afgelopen voorjaar al op het Caravanity Event en op de camping in Frankrijk. Verder staan er nog een hoop weekendjes weg en een zomervakantie op de planning, zoals een reis naar Zuid-Engeland waar familie woont. Even lekker genieten van deze strak afgewerkte caravan waar ze zo hard aan gewerkt hebben!

Benieuwd naar Koos en zijn avonturen? Volg @caravankoos op Instagram!

En zo zag caravan Koos er voor de make-over uit: