Onderweg gevonden: de Airstreamer van Annemarie

Op de laatste dag van ons verblijf op camping Molino in Italië, spotte ik vanaf de aanlegstijger een prachtig plaatje. Want naast alle vierkante witte dozen pronkte daar ineens een Airstreamer met ervoor kleurrijke strandstoelen, de leukste bijzettafeltjes en een hele hippe slaaptent voor de kids. Nu wil je mensen niet lastig vallen op hun eerste vakantiedag met de vraag of je éven mag komen kijken, maar de nood was hoog. Immers, een paar uur laten zouden wij vertrekken. Dus heb ik aangeklopt en wat ben ik blij dat ik het gedaan heb.

Annemarie Pelle en haar familie lagen nog bij te komen van de lange reis (ze hebben het hele stuk in één keer gereden: 1200 km), maar gunden ons een blik op hun domein met eindeloos uitzicht over het Gardameer.

Annemarie vertelt later dat zij en haar man eigenlijk helemaal geen kampeerders zijn. Maar omdat ze hoge eisen stellen aan de locatie en hygiëne, “we zijn nogal pietepeuterig”, kostte het steeds meer moeite om iets leuks te vinden.

Het waren vrienden van het gezin die ze enthousiast maakten voor het kamperen. Annemarie verklaart ook: “Eigenlijk is het een hele luxe manier van vakantie vieren met al je eigen ‘schone’ spulletjes bij de hand”. Toen ze bij toeval op de Airstream stuitten, waren ze helemaal verkocht.

Annemarie en haar gezin zijn inmiddels vijf keer op vakantie geweest met de Airstream en ze hebben er geen moment spijt van. Ze vinden het fijn dat ze er niet de hele dag opgeprikt bij hoeven te lopen en alles vanuit hun eigen keuken klaar kunnen maken. De grootste uitdaging vormt nog steeds het vinden van écht leuke campings. Annemarie vindt overigens dat dit het beste lukt in Frankrijk.

     

Dat Annemarie en haar gezin de smaak te pakken hebben met het kamperen, is helemaal duidelijk. De hele campinguitzet is zorgvuldig op elkaar afgestemd en dat is vooral te danken aan hun twee meiden die van kleur houden.

Daarnaast is de Airstreamer natuurlijk ook een enorme eyecatcher. Ik had er nog nooit één van binnen gezien, maar wat vooral opviel was de kwaliteit van afwerking. Alles is sterk, stevig en mooi afgewerkt. Geen idee hoeveel kilo de Airstreamer weegt, maar volgens mij heb je wel een redelijk forse auto nodig om de caravan (en de bijbehorende uitzet) mee te sleuren!

 

Wat vind jij van het domein van Annemarie en haar gezin? Jouw stijl of glamp je liever op een andere manier?

***

Ook glamperen zoals Annemarie en haar gezin? Annemarie was zo aardig om haar adresjes met ons te delen.

De strandstrandstoelen vind je bij: www.artiga.fr
De ‘kinder’tent, kekke matrasjes en vlaggetjes scoor je bij: www.boutiquecamping.com
De gekleurde krukken en diverse accessoires: Loods 5 + www.urbansandindians.com
Het plastic servies komt bij Kitsch Kitchen vandaan.
De opklapbare sloophouten tafel hebben ze op maat laten maken