De cosy caravan van Martine

Martine van Oort mailde ons haar cosy little caravan: de Predom 126. Ze heeft er een echt gezellig hutje van gemaakt voor 2 personen. Afgelopen jaar kocht ze de Predom op Marktplaats en heeft ze de caravan opgeknapt.

  
Ze begon met de basis: het schilderwerk. Ze was wel wat sneller klaar dan ik. Ze bracht een primer aan die in een kwartier droog was en redde het daarna met slechts twee laklagen (ik heb er vier op zitten!). Vervolgens is ze de stoffen bekleding van haar caravan gaan schoonmaken. Dit was best een klus, want één hele wand en het plafond is gestoffeerd. Uiteraard is de stof na al die jaren her en der wat losser gaan zitten, dus ik kan mij inderdaad voorstellen dat dit echt zo’n ‘vloek’-projectje is.

     

Voor & Na van de grote zithoek

Daarna ging Martine aan de slag met het leuke werk: de aankleding. Er kwamen nieuwe knopjes op de kastjes en ze heeft ook de kussens opnieuw bekleed. Hiervoor is ze niet met een naaimachine in de weer gegaan, maar heeft ze houten platen op maat laten zagen bij de bouwmarkt. Ze heeft daarna de stof aan de houten platen geniet. We hebben al eerder een post gewijd aan het bekleden van de bank op deze manier. Check ‘m hier. Easy does it!

Tot slot heeft Martine lekkere kitsch (kant-en-klare) gordijntjes gehaald bij Ikea. Ze maakte er een tunneltje in en klaar waren ze.

Martine verkoopt haar caravan dit voorjaar weer, in de hoop dat ze elke keer een net iets grotere caravan kan kopen. Uiteindelijk gaat ze voor een Eriba. Heb jij interesse in de caravan van Martine? Laat het ons gerust weten, dan koppel ik jullie aan elkaar.