(Naar) Spanje op wielen

In 2020 stonden Anne en Freek op het punt om te trouwen, met een backpacktrip als huwelijksreis achteraf. Maarja, dat feest ging dus letterlijk en figuurlijk niet door… Ze konden twee dingen doen: zichzelf heel erg zielig vinden en bij de pakken neerzitten, óf een ander alternatief bedenken. Gelukkig kozen ze voor het tweede, anders werd dit wel een héle korte blogpost 🙂

In september kwam deze mooie Fiat Ducati uit 1999 op hun pad – liefkozend Nellie genoemd (vernoemd naar de oprichter van Fiat: Agnelli). De Fiat voldeed aan al hun eisen; zo konden ze erin staan en was hij technisch goed in orde. Omdat ook hun huwelijksreis kwam te vervallen, hadden Anne en Freek alle tijd om het ietwat gedateerde interieur aan te pakken. Twee maanden lang spendeerden ze elk vrij uur aan de bus, en met resultaat!

KURK & TEGELTJES

Omdat de indeling al goed was, konden Anne en Freek meteen aan de slag met de afwerking. Die bestond vooral uit gelamineerd hout en tapijtbekleding – lekker oud dus. De kasten en wanden gingen twee keer in de primer en daarna in de witte verf, en ook het plafond werd aangepakt. Daarnaast kwam er op sommige plekken een toffe kurkwand en look-a-like tegeltjes in de keuken.

Het klusje waar ze misschien wel het meest trots op zijn is het oplossen van wat elektriciteitsproblemen. Tijdens een eerste testtripje kwamen ze er namelijk achter dat dit niet helemaal werkte, in ieder geval niet zonder omvormer. Met de hulp van een vriend en een voltmeter werd het probleem ontdekt, en was de kampeerbus helemaal klaar voor vertrek.

TOUREN ZONDER GRENZEN

Naast het schilderwerk werd er natuurlijk ook aandacht besteed aan de smaakvolle styling. De lampjes, gordijnen, de kapstok en opbergrekjes passen allemaal in het mooie geheel, bestaande uit rustige kleuren en toffe etnische patroontjes. Samen met het Spaanse landschap waar Anne en Freek zo graag kamperen op de achtergrond vormt de kampeerbus het perfecte plaatje.

De bus heeft inmiddels al flink wat kilometers gemaakt, en is voor de kampeerders de perfecte getaway nu er even wat minder kan. Omdat het op dit moment lastig is om steeds overal de grens over te gaan, kiezen Anne en Freek ervoor maar door één land te reizen; Spanje. Genoeg mooie plekjes daar, en er is van alles te beleven!

Benieuwd naar de avonturen van Anne, Freek en Nellie? Volg ze op Instagram (@with.doors.wide.open). Instant vakantiegevoel gegarandeerd!