Het grondige werk van Jolanda

De caravan van Jolanda de Jager is deze kekke Kip van 25 jaar oud. Enige minpuntje vond Jolanda de inrichting, maar daar weet ze gelukkig wel raad mee. Ze is een creatieveling met een eigen bedrijfje dat mensen stimuleert om zelf aan de slag te gaan. Dus mocht je als een berg tegen het pimpen van je caravan opzien, dan moet je zeker even bij Jolanda langsgaan.

Anyway, Jolanda ging aan de slag met haar eigen Kippetje. Wel met de randvoorwaarde van manlief, dat het niet te girlie girlie zou worden. Geen roze, geen bloemetjes. Begrijpelijk!

Na ruim 100 uur werk, 1,5 blik primer, 6 flinke blikken lak was het kippetje klaar. Maar ze geeft toe: ze houdt niet van half werk. De hele caravan werd ontmanteld en zelfs de binnenkant van de kastjes zijn geverfd.

Alle kastdeurtjes zijn voorzien van steigerhouten behang. Jolanda heeft het extra behandeld met een laag jachtlak, om weersinvloeden te beperken.

Verder heeft Jolanda de bekleding uiteraard zelf in elkaar gedraaid en bestempeld. Check tot slot even alle details: het vogelhuisje, de teksten, kapstokhaakjes, kastrandjes, bakjes voor bestek en-zo-voorts.

Laat je niet afschrikken door de enorme hoeveelheid tijd die Jolanda in de caravan heeft gestoken. Jolanda heeft het enorm grondig en precies aangepakt. Iets waar ik met veel bewondering naar kijk, maar ik kan het zelf bijvoorbeeld niet kan opbrengen. Ik ben meer van grote passen, snel thuis. Met als voordeel dat je wel snel klaar bent, maar waarbij je achteraf wel denkt: ‘dat had netter gekund’. Dat gevoel zal Jolanda niet snel bekruipen, respect hiervoor. Maar je kunt vast een prima tussenvorm bedenken…

Meer zien? Check haar facebook.

Kippetje van de buitenkant