Op Caravanity komen we vooral toe aan de binnenkant van de caravan. Want net als ik, hebben de meesten toch een beetje vrees om met de buitenkant aan de slag te gaan. Want hoe ziet het eruit als je gaat verven? Gaat het niet bladderen? Kan ik ‘m dan ooit nog verkopen? De ideale oplossing is om je caravan te (laten) wrappen.

Dat wrappen houdt zoveel in dat je je caravan met een hele sterke stickerfolie laat ‘inpakken’. Vergelijk het maar met plakfolie, maar dan voor de buitenkant. Het wrappen blijft zeker tien jaar goed en het beschermt de laklaag. Nog een heel groot voordeel: je kunt erop laten printen wat je wilt! Bloemetjes, tijgerprintje, streepjes, stippen, een kindertekening of een eigen creatie, alles is mogelijk.

Dan het nadeel: en dat is de prijs. Wij hebben vorig jaar ook naar de opties gekeken om de caravan in zijn geheel te wrappen (een grooooote caravan), het zou ons €2000,- kosten. Dat was nét een ‘tikkie’ te veel. Marieke stuurde mij afgelopen week haar gewrapte caravan. Ze had het zelfde idee als wij, maar bedacht een goede tussen oplossing: het wrappen van alleen de onderste 60-80cm van de caravan. Want dan zijn in elk geval die lelijke stickers weg die erop zitten. De kosten kwamen op zo’n €700,-.

Marieke zocht een leuke print uit op shutterstock.com, ging ermee naar een car wrapper in Duiven (aanrader van Marieke). Uiteraard zijn er ook car wrappers te vinden bij jou in de buurt. Google voor een lijstje op ‘car wrapper’ en je plaatsnaam.

Nog een tip van Marieke: vraag om een proef van 50x50cm. Dan kun je veel beter inschatten hoe het er echt uit komt te zien, dan vanaf een artist impression (digitale tekening van de car wrapper).

Marieke, hartstikke bedankt voor je verhaal en je foto’s. Ik vind ‘t hartstikke geslaagd!

Voor & na:

Caravan buiten 1  Caravan buiten 2 wrap

Caravan wrappen camping

Caravan wrap detail Caravan wrap detail 2

Een paar weken geleden kregen we via onze facebook-pagina ook al een gewrapte caravan (en auto) binnen. Ik vind deze wrap ook erg geslaagd!

caravan wrappen