Escape (d)room

Ik (Judith) heb er weleens over nagedacht om Maartje Koning te vragen of ik de bedrijfsnaam ‘In de Hippe Kip’ over zou mogen nemen. Zij doet helaas geen caravan make-overs meer, maar ik had alweer mijn zoveelste kip ‘gevangen’. Want wat zijn dit toch altijd leuke caravans om te pimpen!

Deze Kip uit 1978 heb ik uit het Oosten des lands opgehaald en was met de familie al jaren op avontuur geweest. Hij was nog helemaal in originele staat; alleen de koelkast ontbrak. Wat blijf ik me toch iedere keer weer verbazen over die kleurencombinaties en patronen uit de jaren 70’… Tijd voor een grote opfrisbeurt!

LICHT & LIEF

Zoals altijd ben ik begonnen met het demonteren van de kastdeurtjes, om ze te schilderen. Door ze los te halen krijg je een strakkere afwerking, en kun je makkelijker bij de lastige hoekjes met je roller. Het moest een lichte en lieve caravan worden en ik wilde net als in mijn Chateau ook van die geweldige hartjes in de deuren maken, zodat je in de ‘slaapkamer’ het bedstee gevoel krijgt. Nadat alles strak in de lak is gezet heb ik mijn favoriete houtlook behang van Karwei gebruikt. Dit geeft zoveel gezelligheid aan de caravan.

GRIJS & MINT

Op de banken heb ik mintgroene met grijze kussens laten maken door Yvonne van Draadkracht. Deze outdoorstof kocht ik bij Joans Comfortschuim, ideale stof dat zacht aanvoelt, maar heel eenvoudig te reinigen is als er een glas wijn overheen gaat. Het tafelblad is gezaagd uit populierhout en de rondingen heb ik met een decoupeerzaag gezaagd. Het blad is 3 keer in de transparante PU-lak gezet om het waterafstotend te maken.

Het badkamertje heb ik voor het grootste deel behangen met dit leuke en fijne behang van Karwei. Uiteraard moest ook hier een mooi wastafeltje in gemaakt worden. Omdat de koelkast ontbrak heb ik daar een moderne minikoelkast in geplaatst. Deze is qua gewicht zowat gelijk, echter moest er wat worden aangepast om de koelkast mooi passend en vast te krijgen. Wat deze Kip uniek maakt is dat ik bij de buitenkant niet 2 dezelfde kleuren heb gebruikt voor de strepen, maar 2 verschillende. Grijs en mint. En dat matcht weer mooi met de binnenkant!

Deze Kip heeft een hele belangrijke functie gekregen voor een ontzettend lief en leuk gezin. Een echte ‘escape room’ om even helemaal weg te kunnen zijn van alle ziekenhuisbezoeken en chemo’s. Om zoveel mogelijk qualitytime met elkaar te hebben en ontspanning te kunnen bieden in de spannende tijden. Als er op de dag van aankoop al een foto verschijnt van de hele familie kaartend in de caravan op de oprit met de hond op een schapenvachtje, dan weet je dat ‘ie een perfect plekje en mooie functie heeft gekregen. En hopelijk zijn er hele mooie herinneringen gemaakt en dat de Kip nog lang een fijne ontsnapping/ontspanningsplek mag zijn.