Kleine kinderen in de caravan

Steeds vaker krijg ik de vraag of ik nog bed-tips heb voor kleine kinderen in een caravan of camper. Ik heb alle caravannende /camperende moeders op facebook gevraagd voor hun beste tips en aangevuld met mijn eigen ervaringen.

Natuurlijk kun je van je caravan een kindercaravan maken, super sweet. Maar hou er rekening mee dat je kleine kind in no time een groot kind is. En dan mag je alles weer ombouwen! Ik zou daarom altijd een flexibele oplossing bedenken om je kind veilig in te laten slapen. Ik heb -voor de allerkleinsten- een paar mogelijkheden op een rijtje gezet.

Bedtentjes
Wij legden Luca en Noa als baby en peuter altijd in een bedtentje van Nomad. Dat paste prima op de grond of op een bed. Het bedtentje vouw je in mum van tijd weer op en is ook erg handig als reisbedje in hotels. Een zeer goed (en voordeliger) alternatief is het pop up tentje van Deryan. Bij beide bedjes zit trouwens een fijn slaapmatje, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de ondergrond. De bedtentjes zijn overigens prima te gebruiken als box!
Bedtent Deryan Bedtent Nomad
Bedrekje
Een bedrekje is super handig voor kinderen vanaf ongeveer 1,5 jaar oud. Makkelijk mee te nemen en je haakt ze makkelijk vast onder het matras. Je kunt ze hier en hier kopen.
 Bedrek prenatalBedrekje 2

 

Zelfmaak-oplossingen:

Ilse haakte zelf de uitvalbeveiliging voor haar kids:

IMG_0999-300x225

Marianne bouwde twee kinderbedden in met uitvalbeveiliging:

Veilig slapen kind camping caravan

Andere veelgehoorde tips:

* Twee kinderen in een bed gaat prima. Voetjes tegen elkaar, spelregels uitleggen en snurken maar.

* Aan je voortent kun je vaak een zijtent ritsen. Ideaal voor de kinderen om in te slapen en te spelen.

Lees hier de rest van de tips.

Toch nog bang dat ze eruit vallen? Zorg voor een zachtere ‘landing’ en leg wat kussens of een dekentje op de grond.

Sweet Dreams!