5x kamperen à la Caravanity

Hoera: je gepimpte caravan is af en hij mag eindelijk mee op vakantie! Nu nog een leuk plekje vinden om te vertoeven. Op een gezellige charmecamping komt ‘ie natuurlijk nog meer tot zijn recht. Een plek vrij van schreeuwende animatieteams, hysterische zwemparadijzen en volgepropte veldjes. Daar waar je écht van het buitenleven kunt genieten.

Hieronder een kleine greep uit de campings uit onze tips. Allemaal fijne campings, gerund door mensen met passie voor kamperen.

1. Boerencamping met de kids: Camping Oergezellig (Limburg, Nederland)

Camping Oergezellig, voorheen bekend als Camping Molenbroek, is een boerencamping in Stamproy, Limburg. Ideaal voor gezinnen met kinderen, deze kleine camping biedt veel vermaak met vee, pony’s, skelters, een zandbak en een trampoline. De rustieke sfeer en de nabijheid van de natuur maken het een perfecte plek voor een ontspannen familievakantie. En het geeft je meteen de mogelijkheid om Limburg te verkennen, wat voor veel Nederlanders toch een beetje als buitenland voelt.

2. Aan de kust, de Zeeuwse kust: Minicamping Rustenpolder (Zeeland, Nederland)

Minicamping Rustenpolder in Vrouwenpolder ligt op loopafstand van het strand en diverse natuurgebieden. Deze kleinschalige camping biedt een ontspannen sfeer en volop speelplekken voor kinderen. Uniek is de dierenweide met onder andere een kangoeroe. Het is de ideale plek voor strandliefhebbers en natuurliefhebbers. Met een beetje weer heb je hier een heerlijke strandvakantie – daar hoef je geen 1200 kilometer voor te rijden!

3. Russssst in Frankrijk: Camping l’Etang du Camp (Aveyron, Frankrijk)

Geen kinderen mee? Camping l’Etang du Camp in Sénergues biedt rust en ruimte midden in de natuur, met prachtige grote kampeerplaatsen aan een vijver. Deze camping is ideaal voor rustzoekers en wandelaars, met een focus op natuurgeluiden zoals krekels, kikkers en koekoeken. De gastvrije eigenaren zorgen voor een persoonlijke en ontspannen ervaring.

4. Een rustig stukje Gardameer: Camping Molino (Gardameer, Italië)

Ik weet het, ik weet het: denk je aan het Gardameer, dan denk je misschien niet meteen aan rust. Toch is dit een verborgen pareltje. Camping Molino aan het Gardameer biedt een rustige en intieme kampeerervaring direct aan het meer. Deze kleine camping zonder animatie of zwembad heeft wel een prachtig strandje en een fantastisch restaurant waar de locals graag eten. Ideaal voor kampeerders die genieten van de rust en het Italiaanse leven.

5. Camping Fuussekaul – (Wiltz, Luxemburg)

Misschien op sommige vlakken een klein beetje verouderd, maar toch een heerlijke camping voor mensen met kinderen. Voor een ultieme kindvriendelijke campingervaring in Luxemburg, is Camping Fuussekaul een geweldige optie. Deze camping biedt tal van faciliteiten zoals een groot buitenzwembad, indoor speelparadijs, en een animatieteam dat dagelijks activiteiten organiseert. Luxemburg is niet groot dus vanuit deze camping kun je het land uitgebreid verkennen. En wist je ook dat het openbaar vervoer gratis is binnen dit land? Met een bushalte voor de deur kun je heerlijk met het hele gezin op avontuur.

Of je nu een natuurliefhebber, een strandganger of een rustzoeker bent, deze vijf campings bieden voor ieder wat wils. Pak je hippe caravan in, laad de kinderen in de auto, en geniet van een onvergetelijke kampeerervaring op een van deze prachtige locaties. Meer inspiratie haal je natuurlijk uit ons Supertrips boek. Happy camping!