Giga camper makeover

Gastblog door Jet van der Graaf van Nomadfamily.nl

Dag allemaal!

Op de vraag van Femke of ik wilde gastbloggen kon ik meteen maar één antwoord geven: “Jaaaaaah!!!”

Caravanity heeft al veel inspiratie opgeleverd en nu mag ik zelf gaan bijdragen, whooohooo!
Mijn naam is Jet en samen met mijn vriend Michiel en onze zoontjes Roemer en Rein hebben we sinds dit voorjaar een camper. En dan echt zo’n hele degelijke van 20 jaar oud: donkerbruin houten interieur met grijze-waarjegeenvlekkenopziet-bekleding… Ahum, de glampingmodus moest dus even heel erg aan! Onze oude liefde, een roodwitte oldtimer VWBus met roodwitte hartjesgordijnen zat nog vers in ons geheugen, een groter contrast was nauwelijks denkbaar.

Caravanity-NMF-Camper-unglammed Caravanity-NMF-interieur-oud2 Caravanity-NMF-interieur-oud1
Waarom hebben we dat uberschattige VWbusje verkocht hoor ik je denken? Het busje werd te klein voor onze grootse plannen! We willen over een jaar of vier een langere tijd op zwerf-reis door Europa met onze jochie’s en zo ontstond het hele NomadFamily concept… en dus moesten er stappen worden gezet! Als eerste een grotere camper met douche, toilet en verwarming; meer comfort en ruimte dus. We moeten er ook lekker met zijn viertjes een regenachtige middag in kunnen doorbrengen. Qua interieurstijl kwamen we als snel tot het besluit om de basis wit te maken, eigenlijk net als in ons appartement. En al gaandeweg wordt de camper eigenlijk een miniversie van onze thuisplek, want veel stijl elementen uit onze vaste woning kun je straks weer terug vinden in ons huisje op wielen.

Caravanity-NMF-interieur-wit2 Caravanity-NMF-interieur-wit1
Maar eerst bij het begin beginnen: alles moest wit! Kastjes, banken, muren, plafond, alles! En dat betekent verven, verven, verven. Eerst een goede grondlaag en dan lakken.We lakken alles twee tot drie keer en hebben gekozen voor een watergedragen twee-componentenlak. Dat kost wat meer, maar is loeisterk en kan dus goed tegen intensief gebruik. En ook fijn dat we straks niet in de verfdampen liggen. De alkoof van de jongetjes kreeg z’n eigen kleur; dezelfde blauw als ze nu ook in hun slaapkamer hebben, lekker vertrouwd dus. We hebben gewoon een restje latex gebruikt en het verder afgewerkt met Glitsa meubellak, dat maakt de kleur wat intenser en de wanden goed afwasbaar. Zodoende hebben we ook besloten om die gestoffeerde stootranden niet meer terug te plaatsen, dat worden toch maar stofnesten gok ik zo.

Inmiddels heb ik er een grasrand in geschilderd en zijn er wat gezellige bosdieren in de alkoof neergestreken. Nu nog de gehaakte minivlaggetjes aan het plafond bevestigen en het tuinfeest voor de jongetjes is klaar!
Met ogen op steeltjes speur ik stad en net af voor leuke glamping items; dekentjes, zeil om de biertafel en banken voor buiten mee te bespannen, kookboekjes voor onderweg… ik moet echt af en toe op mijn handen gaan zitten want het is te leuk allemaal!

 

Caravanity-NMF-alkoof1 Caravanity-NMF-alkoof2

Caravanity-NMF-dekentje Caravanity-NMF-kokkerellen

De oudste kan niet wachten, als het aan hem ligt vertrekken we morgen al. Maar wij hebben nog een hele waslijst af te werken: nieuwe gordijnen maken, nieuwe kussen-bekleding maken, nieuwe pvc-vrije vloer erin, de douche/wc opnieuw aankleden met plakfolie en oh ja, we gaan ook nog behangen! Shoppen voor een oventje en een zonnepanneel, nieuwe opbouwspotjes, nieuwe pannen, de fietsendrager moet nog aangepast worden voor onze breedbandige beachcruisers en, en, en… en als dat allemaal gedaan is,  dan wacht de buitenkant nog! Wilde plannen hebben we met carwrapfolie, want een beetje meer sexyness kan ons brave bakbeest wel gebruiken!

Wordt dus vervolgd;-)
Groetjes van Jet

www.nomadfamily.nl

Volgende keer blogt Jet over het nieuwe behang en plakfolie in de douchecel! Kan niet wachten!

 

Caravanity-NMF-jet_michiel