In ‘relax modus’ op Bakkum

Judith Langenberg en Bart van der Heijden verkenden Camping Bakkum als Reizende Reporter voor Caravanity. Ze namen hun te-gekke VW campertje mee en hadden een geweldig weekend. Geocaching, zoals hieronder beschreven, is overigens inderdaad een super leuke tip als je van ‘buitenspelen’ houdt.

‘Wat een fantastische plek hebben we toegewezen gekregen op de Kennemer Duincamping in Bakkum (Vrijbuiterplaats 14). Een mooie rustige ruime plaats met hangmat, gelegen naast een vijvertje, waarin jonge meerkoetjes rondzwemmen. Het duurt dan ook niet lang voordat we in de ‘relax mode’ zitten. Onze vrienden die op de motor komen, blijken de toeristische route genomen te hebben en laten nog even op zich wachten. Wijntje erbij, stokbroodje. Hmm, het kan vervelender.

Bakkum camping VW 4 079 Bakkum Camping Bakkum VW

Aangezien er de volgende dag van gunstige (kitesurf) wind geen sprake is, wordt er besloten om een geocache (www.geocaching.com, ‘de rode hoep’) te gaan zoeken. De start is op de parkeerplaats van restaurant Johanna’s Hof, dit ligt praktisch tegenover de camping. Er vertrekken verschillende wandelroutes vanaf dit punt. Onze route blijkt ongeveer gelijk te lopen met de rode route.

048 Bakkum

039 Bakkum Bakkum camping VW 3

Aangezien deze door het prachtige Noordhollandse Duinreservaat gaat, dien je in het bezit te zijn van een duinkaart. Deze is verkrijgbaar via een automaat op de parkeerplaats, maar als je op de camping verblijft, zit deze al inbegrepen in de prijs. Vlakbij de parkeerplaats bevindt zich een heus speelbos, waar hutten gebouwd kunnen worden en kinderen kunnen klimmen en klauteren. In ons geval waren de volwassenen echter ook niet te houden. Onderweg komen we heel veel ganzen, nog meer aalscholvers en wat runderen tegen. Eenmaal terug op de camping blijken ook Ruud en Claudia gearriveerd; enthousiast geworden door ons, besloten zij ook een nachtje te komen logeren op de camping. ’s Avonds wordt er met het prachtige weer natuurlijk gebarbecued. Aangezien de camping midden in een prachtig natuurgebied ligt, is open vuur niet toegestaan. Een gezellig grillplaats voor gezamenlijk gebuik biedt uitkomst. Aangezien dit plekje helemaal uit de wind ligt, is het hier ook ’s avonds nog heerlijk toeven.

036 Bakkum Bakkum vrijbuiterplaatsen bbq

Over de camping

Camping Bakkum bestaat dit jaar 100 jaar. Dit wordt gevierd met verschillende jubileumactiviteiten. Begin augustus wordt de verjaardag gevierd met een feestweek. Maar ook tijdens een weekend in het voorseizoen hoef je je absoluut niet te vervelen. Zo wordt er in ‘ons weekend’ oa levend stratego en ganzenbord gespeeld, een kinderfilm gedraaid en gedanst en gezongen.

Voor een boodschap hoef je het terrein niet af en er er is een restaurant/snackbar aanwezig.  De camping bestaat uit vele velden en is vrij groot. Erg verwonderlijk is het dan ook niet dat een klein blond jongetje zich zondagochtend verdwaasd bij mijn vriend meldt en vraagt waar zijn papa en mama ook alweer zitten. Gelukkig zijn deze dankzij het plaatsnummer op zijn arm ook weer snel terug gevonden.

Het zonnetje schijnt flink, dus brengen we ons laatste dagje heerlijk ontspannen door aan het strand. En dan is er alweer een einde gekomen aan een super relaxed weekendje Bakkum. We hebben er echt van genoten.

Bakkum strand camping 2 bakkum strand camping